idezojelek

A lányok angyalok

A Momentum EP-képviselői azért dolgoznak, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó pénzeket.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Akik valóban a magyar érdekekért küzdenek Brüsszelben, az Cseh Katalin és Donáth Anna, írja közösségi oldalán párttársuk, a momentumos Fekete-Győr András – és nem szakad rá az égbolt. A szűk emberkétől sosem álltak távol az orvosért kiáltó szózatok, sőt ezekre építi munkásságát. Ahogy egy kommentelő megjegyzi: „Nem az a baj, hogy Fegyőr hülye, hanem hogy mindenkit annak néz.” 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Persze „magyarázat” is van a két delnő boldoggá avatásához. Mentoruk azt írja: idehaza rendszerszintű a korrupció, az állam foglyul ejtése zajlik, a két elhivatott asszonyka pedig ennek leleplezésén fáradozik. (Kivált a 4,6 milliárdos uniós támogatással trükköző Cseh Katalin, akit még saját Facebook-oldalán is hazaárulónak neveznek.) „A legfontosabb feladatunk – tájékoztat a jól értesült szerző –, hogy azért küzdjünk, a pénzek végre azokhoz kerüljenek, akiknek valóban szánták őket: a magyar emberekhez, nem pedig Orbán Viktor strómanjaihoz és családtagjaihoz. A Momentum EP-képviselői ezért dolgoznak. Pontosabban azért, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó pénzeket. 

(Egy költői kérdés: komálósának, Dan Barnának is beolvasott már Fegyőr nyomozó? Annak a román politikusnak, akit az ottani elnökválasztáson oly lelkesen támogatott a magyar jelölt ellenében? Merthogy nevezett úr komoly közpénzt – szegények és fogyatékkal élők felzárkóztatására szánt hatmillió eurót – tett zsebre.)

Kis színes. Bár Fegyőr néptribun a Parlamentben üldögél, továbbra is vádlott a 2018-as Kossuth téri randalírozás ügyében. Ha elmarasztalja a bíróság, mint macskát nagydolgozni, úgy penderítik ki a Házból.

Borítókép: Cseh Katalin és Donáth Anna Júlia (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Kiszabadulhatunk a kalodából

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.