időjárás 21°C Amália 2022. október 7.
logo

A lányok angyalok

Pilhál György
2022.09.10. 06:53 2022.09.10. 08:41
A lányok angyalok

Akik valóban a magyar érdekekért küzdenek Brüsszelben, az Cseh Katalin és Donáth Anna, írja közösségi oldalán párttársuk, a momentumos Fekete-Győr András – és nem szakad rá az égbolt. A szűk emberkétől sosem álltak távol az orvosért kiáltó szózatok, sőt ezekre építi munkásságát. Ahogy egy kommentelő megjegyzi: „Nem az a baj, hogy Fegyőr hülye, hanem hogy mindenkit annak néz.” 

Persze „magyarázat” is van a két delnő boldoggá avatásához. Mentoruk azt írja: idehaza rendszerszintű a korrupció, az állam foglyul ejtése zajlik, a két elhivatott asszonyka pedig ennek leleplezésén fáradozik. (Kivált a 4,6 milliárdos uniós támogatással trükköző Cseh Katalin, akit még saját Facebook-oldalán is hazaárulónak neveznek.) „A legfontosabb feladatunk – tájékoztat a jól értesült szerző –, hogy azért küzdjünk, a pénzek végre azokhoz kerüljenek, akiknek valóban szánták őket: a magyar emberekhez, nem pedig Orbán Viktor strómanjaihoz és családtagjaihoz. A Momentum EP-képviselői ezért dolgoznak. Pontosabban azért, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó pénzeket. 

(Egy költői kérdés: komálósának, Dan Barnának is beolvasott már Fegyőr nyomozó? Annak a román politikusnak, akit az ottani elnökválasztáson oly lelkesen támogatott a magyar jelölt ellenében? Merthogy nevezett úr komoly közpénzt – szegények és fogyatékkal élők felzárkóztatására szánt hatmillió eurót – tett zsebre.)

Kis színes. Bár Fegyőr néptribun a Parlamentben üldögél, továbbra is vádlott a 2018-as Kossuth téri randalírozás ügyében. Ha elmarasztalja a bíróság, mint macskát nagydolgozni, úgy penderítik ki a Házból.

Borítókép: Cseh Katalin és Donáth Anna Júlia (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.