Donáth Anna újra akcióban: most épp a belpolitikai kampányok elbrüsszeliesítésén dolgozik

A demokráciacsomag részeként Brüsszelből akarják megmondani, mi a politikailag korrekt reklám és mi a „fake news”.

Forrás: Alapjogokért Központ2022. 09. 05. 18:09
DONÁTH Anna
Budapest, 2022. április 3. Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselõje, miután leadta szavazatát az országgyûlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a XI. kerületi Kelenvölgyi Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. MTI/Demecs Zsolt Fotó: Demecs Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai napon az Európai Parlament LIBE bizottsága elfogadta a Donáth Anna nevével fémjelzett, a politikai reklámtevékenység átláthatóságáról és célzásáról szóló véleményt. A javaslattal a bizottság a belpolitikai kampányokba és választásokba történő nyílt beavatkozásra törekszik. Donáth Anna aktívan és tevékenyen vesz részt ebben a folyamatban, kiszolgálva a föderalista brüsszeli erők elvárásait és semmibe véve a magyar nemzeti érdeket – olvasható az Alapjogokért Központ hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.

A bizottság valódi szándéka a nemzeti szuverenitás megsértése, a lopakodó hatáskörbővítés. 

A javaslat egyik legfőbb eleme a politikai reklámokkal szemben érvényesítendő átláthatósági követelmények uniós szintű teljes harmonizációja.

A szóban forgó jogszabálytervezet az Európai Bizottság által 2020-ban előterjesztett demokráciacsomag része. A hivatalos elképzelés arról szól, hogy meg kell erősíteni az európai demokráciát és meg kell őrizni a tagállami választások tisztaságát.

A mázas szavak mögött azonban hamis szándék húzódik meg. Az uniós intézmények célja, hogy beleszóljanak a tagállami választási kampányokba és azok ellenőrzésébe. Az uniós intézmények a választásokat csak akkor látnák tisztának, amennyiben az általuk támogatott politikai erő nyeri el a választópolgárok bizalmát. Minden más esetben a választási kampány vagy a választások lebonyolítása a „demokrácia” megsértésének számítana.

A demokráciacsomag részeként Brüsszelből akarják megmondani, mi a politikailag korrekt reklám és mi a „fake news”. A nekik nem tetsző témákat, így a migrációellenes vagy az LMBTQ-propagandával szemben fellépő reklámokat pedig természetesen szankcionálnák, sőt betiltanák!

Nem ez az első, hazánkkal szembeni akciója sem Donáth Annának, sem a LIBE bizottságnak. Tavaly októberben Donáth tagja volt a LIBE hazánkba látogató delegációjának, mely – beavatkozva a hazai választási kampányba – a jogállamiság hazai helyzetét vizsgálva politikai vádaskodást folytatott a kormánnyal szemben.

A delegációt az a Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti képviselő vezette, akinek a Magyarországot elítélő koncepciózus jelentését várhatóan a jövő héten fogadja el az EP plenáris ülése. A hazánknak járó uniós források elvételét javasló jelentéstervezetet júliusban Donáth Anna is megszavazta. A Magyarország és a magyar emberek érdekei ellen folytatott tevékenysége a LIBE bizottság mai ülésén folytatódott.

A javaslattervezet végső elfogadása esetén a „demokrácia” lesz az új jogállamiság: egy olyan új gumicsont, ami szubjektív módon, a brüsszeli döntéshozók szája íze szerint alkalmazható a brüsszeli diktátumoknak ellenszegülő, a nemzeti érdekeikért kiálló tagállamokkal szemben – olvasható az Alapjogokért Központ hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.

Borítókép: Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselője, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a XI. kerületi Kelenvölgyi Általános Iskolában kialakított szavazókörben (Fotó: MTI/Demecs Zsolt)

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.