időjárás 21°C Amália 2022. október 7.
logo

Díszpinty

Pilhál György
2022.09.06. 05:59
Díszpinty

Nincs megelégedve a Magyar Honvédség állapotával Szekeres Imre egykori tárcavezető, derül ki a szocialista ember Hírklikk.hu-nak adott minapi interjújából. (Nagy lehet a baj odaát, ha már a leharcolt politikussal hülyítik a választókat.) Nyugalom megzavarására alkalmas monológrészlet következik.

„[A kormány] 2010 és 2018 között szembefordult Magyarország biztonsági érdekeivel, leállította a tervezett fejlesztéseket, és elvonta a Magyar Honvédség költségvetésének több mint 20 százalékát. Eközben megjelent az intézményesített korrupció, a károkozás, a pazarlás, a kontraszelekció. Nyolcévnyi hibernált állapot után kezdődött meg a végig nem gondolt haditechnikai beszerzések kaotikus sokasága. Eközben közvetlen környezetünkben is kialakultak olyan konfliktusok, amelyeknek Magyarország biztonságát érinthetik. […] Díszhuszárokkal azonban nem megyünk semmire.”

Nem is az a baj, hogy füllentésekkel fűszerezett ökörségeket állít az obsitos miniszter, hanem az, hogy éppen az a díszpinty díszhuszározik, akinek munkássága idején a Koszovóban állomásozó magyar békefenntartók az egyik helyi objektumukat – nyilván parancsra – kilencvenmilliós fürdőszobaszalonná alakították. El lehet képzelni a meghökkent helyieket… Bár a bazár semmilyen forgalmat nem bonyolított le, honvédjeinken röhögött a teljes koszovói válságövezet. Arra is emlékszünk, hogy Szekeres miniszter országlása során csupán reprezentációs borokra hatvanmilliót költött az akkori „honvédelem”. Hosszú a lajstrom.

Hogy a mámoros múlt után Szekeres most is csillagokat lát, az már nem bolsevik pártszimbólum – orrba vágta szegényt a jelen.

Borítókép: Szekeres Imre szocialista képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. május 27-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.