idezojelek

Díszpinty

Nincs megelégedve a Magyar Honvédség állapotával Szekeres Imre egykori szocialista tárcavezető.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Nincs megelégedve a Magyar Honvédség állapotával Szekeres Imre egykori tárcavezető, derül ki a szocialista ember Hírklikk.hu-nak adott minapi interjújából. (Nagy lehet a baj odaát, ha már a leharcolt politikussal hülyítik a választókat.) Nyugalom megzavarására alkalmas monológrészlet következik.

„[A kormány] 2010 és 2018 között szembefordult Magyarország biztonsági érdekeivel, leállította a tervezett fejlesztéseket, és elvonta a Magyar Honvédség költségvetésének több mint 20 százalékát. Eközben megjelent az intézményesített korrupció, a károkozás, a pazarlás, a kontraszelekció. Nyolcévnyi hibernált állapot után kezdődött meg a végig nem gondolt haditechnikai beszerzések kaotikus sokasága. Eközben közvetlen környezetünkben is kialakultak olyan konfliktusok, amelyeknek Magyarország biztonságát érinthetik. […] Díszhuszárokkal azonban nem megyünk semmire.”

Nem is az a baj, hogy füllentésekkel fűszerezett ökörségeket állít az obsitos miniszter, hanem az, hogy éppen az a díszpinty díszhuszározik, akinek munkássága idején a Koszovóban állomásozó magyar békefenntartók az egyik helyi objektumukat – nyilván parancsra – kilencvenmilliós fürdőszobaszalonná alakították. El lehet képzelni a meghökkent helyieket… Bár a bazár semmilyen forgalmat nem bonyolított le, honvédjeinken röhögött a teljes koszovói válságövezet. Arra is emlékszünk, hogy Szekeres miniszter országlása során csupán reprezentációs borokra hatvanmilliót költött az akkori „honvédelem”. Hosszú a lajstrom.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy a mámoros múlt után Szekeres most is csillagokat lát, az már nem bolsevik pártszimbólum – orrba vágta szegényt a jelen.

Borítókép: Szekeres Imre szocialista képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. május 27-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.