idezojelek

Későn kapcsolt

Egy katasztrofális vereség után nem a kormányzásra kell készülni, hanem a 2024-es önkormányzati, illetve az EP-választásra – írta Szekeres Imre MSZP-stratéga.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Egy katasztrofális vereség után nem a kormányzásra kell készülni, hanem a 2024-es önkormányzati, illetve az EP-választásra, tájékoztatta a Népszava olvasóit Szekeres Imre MSZP-stratéga. (A szakértők által kidolgozott lehetséges megoldásokról kereken húsz összefoglaló cikket írt az elmúlt hetekben a Gyurcsány-kormány egykori honvédelmi minisztere a Hírklikken.) Mint mondta, ez azért fontos, hogy végre meginduljon a párbeszéd a szociáldemokrata, a liberális és a zöldpolitikai erők között a közös alternatíva megfogalmazásáról, és ennek az együttműködésnek az MSZP a motorja kíván lenni. Mára ugyanis világossá vált, hogy a változásra akkor van esély, ha a társadalmi elégedetlenség elér egy kritikus szintet, és jól meghatározhatók a többség számára a rendszer elfogadhatatlan elemei.

MSZP, összefogás, motor… Nem akarom elvenni Szekeres Imre kedvét, szerintem egy kicsit későn kapcsolt…

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azért hadd mondja tovább szegény… „Ha az EP-választáson együtt indulnak a demokratikus ellenzéki pártok, akkor a Závecz szeptemberi felmérése alapján kilenc mandátumot szereznek, a Fidesz–KDNP csak tizenegyet, a Mi Hazánk egyet. Ha viszont külön, akkor mi csak hatot, míg a Fidesz–KDNP tizenhármat, a Mi Hazánk kettőt. Lehet választani.”

Hogy e muzeális ökörségeket miért éppen most, a Magyar Szocialista Párt ravatalánál adja közre a kiérdemesült politikus, arra nézve nem találtam kapaszkodót. Hacsak nem egy MSZP-évforduló adta az apropót – épp a cikk megjelenésének napján, október 7-én töltötte be krisztusi, harmincharmadik esztendejét az ateista gyülekezet. Menny­bemenetelükben nem vagyok biztos.

Borítókép: Szekeres Imre (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.