időjárás 1°C Rómeó , Tódor 2023. február 7.
logo

Nem volt rájuk igény

PILHÁL GYÖRGY
2022.12.28. 05:59 2022.12.29. 20:21
Nem volt rájuk igény

Hogy mikor jött létre a Momentum marosvásárhelyi alapszervezete, azt nemcsak mi nem tudjuk, de még a székely nagyváros polgármestere, Soós Zoltán sem, aki most, hogy megszűnt a liberális lerakat, kezét széttárva közölte: eleddig azt sem tudta, létezett ilyen felekezet arrafelé.

– Tagság híján szűntünk meg, nem volt ránk igény – kesergett a sajtónak Parászka Boróka alapszervezeti elnök asszony, aki hírek szerint hamarosan átigazol a kolozsvári Momentumhoz, talán ott nem széled szét a gyülekezet.

(A bánatos asszonyka – civilben újságíró – nem ismeretlen az olvasó előtt, ő volt az a „szemfüles” járókelő, aki a tavaszi magyarországi választások előtt megpörkölődött, kidobott szavazócédulákat „talált” saját marosvásárhelyi lakása közelében – „leleplezése” azonban nem ért célt, ellenben tovább erősítette a beteges magyar- és székelygyűlöletéről keringő híreket.)

Ebből is látni, a Momentum határon túli terjeszkedése körül még sok a tennivaló. Annak ellenére, hogy két esztendeje Fekete-Győr András akkori pártvezér már odáig ment: felszólította a választásra készülő erdélyi magyarságot: az RMDSZ helyett egy román pártra adja a voksát. Jelesül arra az USR-PLUS-ra – a Momentum testvérpártjára –, amelynek első embere az a Dacian Ciolos, aki a szélsőséges Vatra Roma­neasca prominenseként korábban így buzdította híveit az ottani magyarok ellen: „Ne féljetek harcolni és kiontani mocskos vérüket!” (Megjegyzem, a párt EP-képviselője, Donáth Anna meg a Felvidéken győzködte választani induló honfitársainkat arról, hogy „a magyarok lehetnek úgy magyarok, hogy közben büszke szlovákok”.)

Kik ezek a momentumosok? Honnan jöttek? Kik küldték őket?

Borítókép: Parászka Boróka (Fotó: Facebook)

* * *

A Magyar Nemzet nyomtatott kiadásában és a magyarnemzet.hu felületén december 28-án megjelent Nem volt rájuk igény című írás alapjául szolgáló - a Momentum marosvásárhelyi alapszervezetének megszűnéséről, s az arra reflektáló állítólagos Parászka Boróka-nyilatkozatról szóló - információ alaptalan volt. Egy valótlan hírekkel dolgozó Facebook-oldal híre szivárgott át a médiatérbe, ahol jegyzetírónk figyelmét is felkeltette. A jegyzetben olvasható gondolatmenet így tehát érvénytelen. Az érintettektől és olvasóinktól is elnézést kérünk. MN

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.