idezojelek

Nem volt rájuk igény

– Tagság híján szűntünk meg, nem volt ránk igény – kesergett a sajtónak Parászka Boróka, a Momentum marosvásárhelyi alapszervezetének elnökasszonya.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Hogy mikor jött létre a Momentum marosvásárhelyi alapszervezete, azt nemcsak mi nem tudjuk, de még a székely nagyváros polgármestere, Soós Zoltán sem, aki most, hogy megszűnt a liberális lerakat, kezét széttárva közölte: eleddig azt sem tudta, létezett ilyen felekezet arrafelé.

– Tagság híján szűntünk meg, nem volt ránk igény – kesergett a sajtónak Parászka Boróka alapszervezeti elnök asszony, aki hírek szerint hamarosan átigazol a kolozsvári Momentumhoz, talán ott nem széled szét a gyülekezet.

(A bánatos asszonyka – civilben újságíró – nem ismeretlen az olvasó előtt, ő volt az a „szemfüles” járókelő, aki a tavaszi magyarországi választások előtt megpörkölődött, kidobott szavazócédulákat „talált” saját marosvásárhelyi lakása közelében – „leleplezése” azonban nem ért célt, ellenben tovább erősítette a beteges magyar- és székelygyűlöletéről keringő híreket.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebből is látni, a Momentum határon túli terjeszkedése körül még sok a tennivaló. Annak ellenére, hogy két esztendeje Fekete-Győr András akkori pártvezér már odáig ment: felszólította a választásra készülő erdélyi magyarságot: az RMDSZ helyett egy román pártra adja a voksát. Jelesül arra az USR-PLUS-ra – a Momentum testvérpártjára –, amelynek első embere az a Dacian Ciolos, aki a szélsőséges Vatra Roma­neasca prominenseként korábban így buzdította híveit az ottani magyarok ellen: „Ne féljetek harcolni és kiontani mocskos vérüket!” (Megjegyzem, a párt EP-képviselője, Donáth Anna meg a Felvidéken győzködte választani induló honfitársainkat arról, hogy „a magyarok lehetnek úgy magyarok, hogy közben büszke szlovákok”.)

Kik ezek a momentumosok? Honnan jöttek? Kik küldték őket?

Borítókép: Parászka Boróka (Fotó: Facebook)

* * *

A Magyar Nemzet nyomtatott kiadásában és a magyarnemzet.hu felületén december 28-án megjelent Nem volt rájuk igény című írás alapjául szolgáló - a Momentum marosvásárhelyi alapszervezetének megszűnéséről, s az arra reflektáló állítólagos Parászka Boróka-nyilatkozatról szóló - információ alaptalan volt. Egy valótlan hírekkel dolgozó Facebook-oldal híre szivárgott át a médiatérbe, ahol jegyzetírónk figyelmét is felkeltette. A jegyzetben olvasható gondolatmenet így tehát érvénytelen. Az érintettektől és olvasóinktól is elnézést kérünk. MN

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.