idezojelek

Papp szentenciája

Papp Zsolt betűvető a Népszavában írt arról, hogy a magyar gazdaság nagy bajban van.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A magyar gazdaság nagy bajban van – írja a Népszavában bizonyos Papp Zsolt betűvető, aki szerint ezt az ország józan fele eddig is tudta. (Meg nyilván Gyurcsány Ferenc is.) Olyan sebeket szerzett ugyanis az ország, amelyeket nagyon nehéz lesz kezelni. 

Nagy kár, hogy a jegybankelnök csupán most világosodott meg, nem pedig 2011 körül, amikor meghirdette az unortodox gazdaságpolitikát. Orbánék az elmúlt évtizedben, de különösen az elmúlt egy évben hibáztak nagyot – tájékoztat a szerző –, „amikor a kormány ráfordult inflációgerjesztő választási osztogatásra”. (Egy indulatos kommentelő visszakérdez: „Ti beszéltek osztogatásról? Nem ti vettetek fel akkora IMF-hitelt a bukásotok előtt, hogy majd belegebedt a Fidesz-kormány, mire visszafizette?”)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerencsére – folytatódik a cikk – a kijózanodás megkezdődött, végre-valahára leesett a tantusz. „Az ársapkák növelik az inflációt és a szocializmusba vezetnek vissza” – írja Papp szakértő. (Az nem derül ki, hogy ezt kinek címezte a szerző. Csak nem Brüsszelnek, Ursula von der Leyennek? Hűha!)

„Hatalmas tehertétel a magyaroknak a miniszterelnök személye. Nélküle sok minden sokkal könnyebben menne – mondja ki Papp a szentenciát. – Könnyebb lenne a szembenézés magunkkal, a szomszédokkal, Ukrajnával, az unióval. Tudom, hogy pusztába kiáltott szó, de inkább előbb, mint utóbb: Orbánnak mennie kell!”

Hosszú éveken át a „szellemes” Dési János zárta így minden egyes cikkét: „Ceterum censeo – Orbánnak mennie kell!” Végül Désinek kellett mennie a Népszavától…

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.