idezojelek

Szemináriumi szint

Legújabban Fizessenek a gazdagok! feliratú molinókkal járja a fővárost Jámbor András ellenzéki honatya és felekezete, a Szikra Mozgalom.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Legújabban Fizessenek a gazdagok! feliratú molinókkal járja a fővárost Jámbor András ellenzéki honatya és felekezete, a Szikra Mozgalom. Bizonyos épületeknél (bíróság, kaszinó stb.) megállnak, hőbörögnek egy sort, majd sokat sejtetőn továbbvonulnak. A csöves külsejű Jámbor, ahogyan azt szereplése is igazolja, nem tartozik a szellemóriások táborába; repertoárja az ötvenes évek szemináriumi színvonalát súrolja. Alulról.

Fizessenek a gazdagok! – kántálja a nagyjából harmincfős harcias kórus, közben időnként Jámbor áll elő a követeléseivel: „Magyarország súlyosan kitett a gazdasági világválságnak, ezért a kormány azonnal államosítsa a kaszinókat, törölje el az autópálya-koncessziókat, a milliárdosokra vessen ki vagyonadót! Stb.” (Hétfő esti fellépésük a belvárosi Las Vegas Casino Tropicana előtt nem túl jól sikerült. A mozgalmárokat, Jámborral az élen, nemes egyszerűséggel eltángálták az épület biztonsági emberei. (A kommentelők sem értékelik a bozontos szőrzetű lázadóvezért: „Te a leghülyébb komcsi vagy a csapatban, András, pedig óriási a felhozatal” – vélekedik egyikük, egy másik aziránt érdeklődik, mennek-e háborogni a Szemlő-hegyi villa elé is.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajon tudja-e Jámbor, hogy épp az őskommunista vezetőket jellemezte a luxus iránti vonzalom? Vlagyimir Iljics Lenin például odavolt az egyedi készítésű Rolls-Royce-okért – regnálása során kilenc ilyen ­autóval furikázott. Még Svájcban cuppant rá a márkára – merthogy egy időben innen, egy pazar alpesi luxusszállóból irányította a munkásosztály harcát a piszok burzsujok ellen.

Borítókép: Jámbor András, a Párbeszéd képviselője (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.