időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Szerencse, hogy ebben a válságos időszakban nem a baloldal van kormányon

Magyar Nemzet
2022.10.25. 10:50 2022.10.25. 11:17
Szerencse, hogy ebben a válságos időszakban nem a baloldal van kormányon

Jámbor András napirend előtt arról beszélt: bár a Fidesz azt ígérte, hogy nem lesznek megszorítások, a rezsiemelkedés miatt közel egymillió családi háztartás került veszélybe Magyarországon. A Párbeszéd képviselője szerint történik mindez úgy, hogy a kormány az elmúlt tizenkét évben semmit sem tett a lakhatási válság enyhítésére, ami főként a pályakezdő fiatalokat érinti. 

A politikus bírálta a szociális törvényt, amely alapján az állam csak kivételes esetben segít a lakásukat elvesztőknek. Jámbor András szerint a baloldali önkormányzatokban sokkal kevesebb az esélye a kilakoltatásoknak, mint a kormánypártiakban. – Nem lehet, hogy valaki élete azon múljon, melyik kerületben lakik, melyik önkormányzattól kapott bérlakást – hangoztatta. 

Dömötör Csaba válaszában hangsúlyozta: a kormány abban szeretné segíteni a fiatalokat, hogy saját tulajdonhoz jussanak, míg a baloldal bérlakásprogramban gondolkodik. 

Az államtitkár visszautasította, hogy a kabinet ne tenne semmit a szociális kérdésekben, a családok és a vállalkozások megsegítése érdekében. 

Mint sorolta: a mostani rendkívüli időszakban is fenntartják az adókedvezmények rendszerét, így idén több mint ezermilliárd forint maradt a családoknál, illetve kifizetik a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat.

 

Érvényben marad továbbá a fiatalok életkezdését segítő adómentesség, a rezsitámogatás, a munkahelyek megőrzése érdekében pedig gyármentőprogram indul. 

– A kormány által biztosított adókedvezményekkel szemben a baloldal több mint háromezer milliárd forintnyi adóemelésre tett javaslatot a költségvetés vitájában, és az árstopokat is csípőből támadták. Ilyen körülmények között nagy szerencse, hogy ebben a válságos időszakban nem a baloldal van kormányon – fogalmazott Dömötör Csaba. 


Borítókép: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 11-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.