Szalay-Bobrovniczky: A Gidrán a török–magyar védelmi ipari együttműködés megtestesítője

Jövő év végéig még negyven ilyen négykerék-meghajtású török alapjármű érkezik Magyarországra.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 25. 10:24
SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf; NAD, Jaroslav
Pozsony, 2022. szeptember 26. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Jaroslav Nad szlovák védelmi miniszterrel folytatott tárgyalás utáni sajtótájékoztatón Pozsonyban, a védelmi minisztériumban 2022. szeptember 26-án. MTI/Filep István Fotó: Filep István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törökország és Magyarország közös fejlesztéssel építi a magyar haderőt, a Gidrán harci jármű a török–magyar védelmi ipari együttműködés megtestesítője 

– írta a honvédelmi miniszter a Facebookon kedden. 

A Törökországban tartózkodó Szalay-Bobrovniczky Kristóf bejegyzésében emlékeztetett: a gidrán egy magyar és közel-keleti fajtákból tenyésztett, mára magyarként ismert lófajta, amely később a legmagyarabb fegyvernem, a huszárság kedvelt fajtája lett. 

– Erről kapta nevét ez a harcjármű is, ami a török–magyar védelmi ipari együttműködés megtestesítője – írta a miniszter. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, 2023 végéig még negyven ilyen négykerék-meghajtású török alapjármű érkezik Magyarországra, amelyekre Kaposváron építik be azokat a felszereléseket, amelyekkel létrejön a katonaszakma magyar telivérje, a huszárlovak 21. századi utóda – a Gidrán. 

A tárcavezető közölte azt is, a Nurol Makina gyárában megnézték és ki is próbálták a járműveket.

A békéhez erő kell – folytatjuk a munkát!

– zárta bejegyzését a honvédelmi miniszter.

 

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (Fotó: MTI/Filep István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.