időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

A molinós is értékelt

Pilhál György
2023.02.21. 05:59
A molinós is értékelt

Nemcsak a pártok, maga Hadházy Ákos független honatya is véleményezte Orbán Viktor évértékelő beszédét: „A mai beszéd egy mondatban: Orbán egy gonosz ember, és arra biztatja a magyarokat is, hogy legyenek önzőek, és ne foglalkozzanak másokkal.”

Mondja ezt az az ember, aki összetarhált adományokból vett magának lakást Bécsben.

Miniportré lódoktor úrról. Nehéz ember. Munkája abban teljesedik ki, hogy feljelentésekkel bombázza a hatóságokat. (Maga mesélte: 45 beadványából húsz alkalommal nyomozás is indult. Gyönyörű pályaív.) Volt év, hogy csak kétszer járt munkahelyén, az Országházban (ezért fölvett 15 millió forint tiszteletdíjat, s persze ott az egyéb: iroda, lakás, benzinpénz, fizetett munkatárs stb.); a négyéves ciklusban összesen három alkalommal emelkedett szólásra, kétszer saját mentelmi ügye miatt. Szenvedélye a „molinózás”. Egy ízben a lónak a vesszejét ajánlotta a T. Ház figyelmébe, majd – bankszámlaszámát mellékelve – az adófizetőkhöz fordult, fizetnék ki a rá kiszabott bírságot. Pár éve egy Stop, propaganda! feliratú táblát lógatott be Kövér László házelnök háta mögé, ezért kétmilliós büntetést kapott, mire újra az adófizetőkhöz fordult: pengessék ki helyette a számlát. Legutóbb azért kalapozott, mert nem tette le a képviselői esküjét, és így nem kapott fizetést sem. Két nap alatt hatmilliót tarhált össze.

Négymillió mélyszegény országában (ellenzéki adat) egy milliós jövedelmű honatya a nép közé jár kalapozni. Koldustól alamizsnát? Hm.

Sokunk vágyát valósította meg korábbi párttársa, aki pár éve akkora brusztflekkel kínálta meg Hadházyt, hogy a széket is vitte magával. Elnéztem volna videón.

Borítókép: Hadházy Ákos (Fotó: Havran Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.