időjárás 10°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Varju-ügy: kár volt

Pilhál György
2023.02.01. 05:58 2023.02.01. 08:08
Varju-ügy: kár volt

Ki ne emlékezne az ellenzék MTVA-székházfesztiváljára 2018 decemberéből? Akár még szilveszteri előzetesnek is elment volna az a többórás attrakció, amit a honanya-/honatyakommandó előadott a köztévé épületében. (Ismert, az ellenzéki különítmény azért masírozott be a székházba, hogy élőben beolvassa ötpontos követelését. Ám elképzelésük füstbe ment, az objektum biztonsági őrei útjukat állták.)

Nekem legjobban az a burleszk-összeállítás tetszett, amely Varju László DK-alelnök videón megörökített hányattatásait tárta elénk. (A felvételek zömét maga a karakterszínész készítette.) A képsorokon azt látjuk, amint a csökönyös Varju erőnek erejével be akar menni a stúdióajtón, huzakodni kezd a hivatalosságokkal, miközben a kialakult birkózómérkőzést a mobiltelefonján közvetíti. (A markos Varju saját állítása szerint hajdan bányászként dolgozott – illetve, izé… Az elvtársi időkben a Mecseki Ércbányászat osztályvezetője volt. A bányabejáratot az ablakból látta…)

Önök kérték

Baranyi Krisztina nem ment el a kormányzati egyeztetésre, ezért a IX. kerület nem kap rezsitámogatást.

A biztonságiak helyében én hagytam volna a földre fészkelő Varjut, szelfizzen csak tovább kedvére. Esetleg beengedtem volna egy stúdiónak álcázott gumiszobába. Ha már a főnöke bezáratta az OPNI-t.

A történtek kapcsán Varju pankrátorra minap kilencszázezer forint pénzbüntetést szabott ki a Fővárosi Törvényszék.

Természetesen a szemkilövőhegyi főnök is megszólalt: „Veled vagyunk, Varju László! – írta a közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. – Nem azt büntetik meg, aki bántalmazott, hanem azt, akit bántalmaztak. Nem az ország ellenőrzi a hatalmat, hanem a hatalom ellenőrzi az országot. Ennek fogunk véget vetni.”

Ezek még egy Varju-ügyben is azt hiszik, tollas a hátunk.

Borítókép: Varju László DK-s képviselő napirend előtt felszólal az Országgyűlés ülésén (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Ferinek is beszólt

Régen hallottuk, olvastuk már Lengyel László liberális megmondóembert, igaz, elvoltunk nélküle.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.