időjárás 17°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Önök kérték

Pilhál György
2023.01.31. 05:59
Önök kérték

Pénz állt a házhoz. Pártállástól függetlenül negyvennégymilliárd forint kormányzati támogatást kaptak megnövekedett rezsiköltségeikhez a tízezer lakos feletti települések és fővárosi kerületek. Csupán azok nem kaptak, amelyek vezetője nem ment el az előzetes egyeztetésre. Budapest 23 kerülete közül hat – öt Gyurcsány-párti és egy független – vezetője nem tartotta fontosnak az egyeztetést, ahol a segítség részleteiről volt szó, így ők egy vasat sem kaptak. Ferencváros első embere már a feltételül szabott első adategyeztetésen sem vett részt, vagyis a „karakán” Baranyi Krisztina IX. kerülete eleve kiesett a kedvezményezettek köréből. Érti ezt valaki? Én nem. (Erzsébetváros frontembere, Niedermüller Péter – bár ő is DK-s – jobbnak látta, ha személyesen lobbizik a pénzért, így aztán a VII. kerület több mint háromszázmillióval gyarapodott.)

Mondani sem kell, a „bojkottkerületek” lakói nem boldogok. „Aki a nyomorult pártja érdekeit előrébb helyezi az általa vezetett településnél és az ott élőknél, annak semmi keresnivalója a polgármesteri székben!” – dühöngött egy kommentelő. „Még a kommunista Angyalföld is kapott négyszázmilliót, a szocibástya Kispest 520 milliót, a legendásan korrupt Zugló 550 milliót…”

Ma már azt is tudjuk, hogy hiába indítványoztak fegyelmi eljárást polgármestereik ellen a rezsikompenzáció szándékos elgáncsolásáért a DK-s kerületek Fidesz–KDNP-frakcióvezetői, azt sehol nem szavazta meg a baloldali többség. Volt, ahol eleve levették a napirendről, másutt izomból leszavazták az előterjesztést. Feri leszólt a Szemkilövőhegyről.

Borítókép: Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.