időjárás 20°C Magdolna 2023. május 29.
logo

Állapota tovább romlott

PILHÁL GYÖRGY
2023.03.29. 04:59 2023.03.29. 08:08
Állapota tovább romlott

Földünk zöldproblémáiról tartott előadást napirend előtti felszólalásában Tordai Bence párbeszédes honatya a minap. Azon kesergett, hogy felelőtlen emberek tönkreteszik a glóbuszt. Zárógondolatából persze nem maradhatott ki a kormányzat sem: – Értem én, hogy globális és történeti perspektívában nézve az Orbán-rezsim egy kis pörsenés, egy aprócska gennyes góc a rendszer testén, amely majd kifakad és beheged a helye, de azért mi mégiscsak itt élünk – közölte Tordai anatómus.

Dömötör Csaba reagált az expozéra. Az államtitkár arról érdeklődött, ha Tordai szerint a kétharmaddal rendelkező kormánypártok pörsenést jelentenek a magyar politikában, minek lehetne nevezni az egyszázalékos Párbeszédet, amely még egyszer nem vette a bátorságot, hogy önál­lóan elinduljon a választásokon. Tordai helyett egy kommentelő felelt: „Kullancsok ők, paraziták.” Cifrább vélemények is érkeztek, többen a honatya szüleit is szóba hozták, más arra figyelmeztetett, hogy Tordai Bence állapota tovább romlott („Mintha Gyurcsányt látnánk a megyei kettőben”).

Szó se róla, Tordai Bence attrakciói már régóta orvosért kiáltanak. A túlmozgásos néptribun egyetlen vágya, hogy minden róla szóljon, kamerák, mikrofonok és tülekedő riporterek vegyék körül. Akut rohamairól az első írásos emlék még 2013-ból való. Egyik fellépése során – egy másik beteg társaságában – valami zavaros molinót feszített ki a Lánchídra, remélve, hogy ezért majd jól meghurcolják. Pechjére a kutya se foglalkozott vele. Ez a lelketlen mellőzöttség kínozhatja ma is.

Borítókép: Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese az Országgyűlés ülésén 2022. október 26-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.