idezojelek

Merülő akkumulátorduma

A haragoszöld ember hamarosan újra csatasorba állt – Karácsony Gergely nem feledkezett meg a haverjáról, bevette az elvtársi szaftosba.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Korai volt az örömünk, amikor a legutóbbi uniós választáson úgy döntött a népakarat, a továbbiakban eltekint Jávor Benedek ipari méretű uniós följelentgetéseitől, kormánygyalázkodásaitól. Csakhogy a haragoszöld ember hamarosan újra csatasorba állt – Karácsony Gergely nem feledkezett meg a haverjáról, bevette az elvtársi szaftosba. Jávor lett a magyar főváros brüsszeli irodavezetője, milliós apanázsért, persze. Budapest uniós képviselete lett a feladata innovációs és klímaügyekben, és lobbiznia kell, hogy a főváros – az Orbán-kormányt megkerülve – kaphassa meg a brüsszeli pénzeket. (Meg persze kitartón ármánykodni…) Egy ízben az EUobserver hasábjain arról értekezett, mennyire fontos a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárás. Ő ezért szorít.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jávor Benedek, mint cseppben a tenger, adja vissza a program és teljesítmény nélküli, egyszázalékos Párbeszéd–Zöldek igazi arculatát.

Minap a rákosista Mércében elmélkedett a molinóábrázatú ember. Azt bizonygatta, hogy a magyar kormány a távol-keleti akkumulátorgyárak tömeges idetelepítésével olyan gazdasági modell megvalósítása mellett döntött, amely megfelelő biztosítékok híján katasztrofális folyamatokat indíthat be. Magyarországon ugyanis a közvetlen politikai nyomás alatt működő rendszer kapacitás- és tudásdeficittel küzd. „Pontosan tudjuk – írja –, mi várható a környezeti, egészségügyi és biztonsági kockázatokat hordozó akkumulátorgyárak tömeges idetelepülésével.”

Már csak azt nem értem, Nyugat-Európa miért töri magát akkumulátorgyár-beruházásokért. Vajon miért irigykednek a mi épülő debreceni gyárunkra?

Attól tartok, Jávor Brüsszeltől nem látja a Nagyerdőt.

Borítókép: Jávor Benedek, az MSZP–Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti konferenciaközpontban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án (Forrás: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A valódi szélsőségesek baloldaliak

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Ügynökök, spiclik, egyéb hazaárulók

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Hogyan tovább, Ferencváros?

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Nem akarunk woke-keltetőt Józsefvárosban

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.