idezojelek

„Orosz minta”

Hát nem felháborító? Szeretnék, ha magyar lenne a média. Hallatlan!

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Mónus Márton

Lista van arról, mely médiumokat akarja a Fidesz lehetetlenné tenni a szuverenitásvédelmi törvénnyel – sikoltja a HírKlikk.hu a minap. „A Schmidt Mária vezette, kormányközeli XXI. Század Intézet már márciusban egy kiadványban listázta, szerintük kik veszélyesek a média szuverenitására.”

Hát nem felháborító? Szeretnék, ha magyar lenne a média. Hallatlan!

A Fidesz–KDNP múlt heti frakcióülése után Kocsis Máté tényleg bejelentette, hogy még az ősszel benyújtanak az Országgyűlés elé egy törvénycsomagot. Új szabályokkal kívánják korlátozni a külföldről finanszírozott újságírókat, álcivileket és dollárpolitikusokat, akik Magyarország szuverenitását veszélyeztetik. Emiatt kapkodja a levegőt a portál. Meg hogy Kocsisék felsorolják, kik az érintettek: 444, Partizán, Telex, RTL, Szabad Európa, Átlátszó, Direkt36, K-Monitor és Lakmusz. (És még hányan mások… – P. Gy.) Ezekről ugyanis megállapították, hogy külföldi forrásokból fedezik működési költségeik 25–100 százalékát. „Oroszországban már van hasonló törvény. […] Vagyis a Fidesz orosz mintát követ – rántja le a leplet a kormányzatról a Hírklikk.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mályusz Elemér író-történész A vörös emigráció című könyvét olvasgattam a minap. Áthozott a mába. Csak be kellett helyettesítenem a Bécsbe menekült egykori népbiztosokat a hatalomból elzavart, nyugati pénzből ármánykodó mostani liberálisainkkal – ordított a párhuzam. „Röplapokat, röpiratokat szerkesztenek – írja a szerző –, a földmívelő nép indulatát a polgárság ellen akarják felkorbácsolni, a munkásságét meg mindkettő ellen. A fő cél mindenütt a belső ellentétek mélyítése, hogy a felfordulás lehetséges legyen.” A történelem ismétli önmagát.

Borítókép: Gulyás Márton, a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2018. február 22-én. A Partizán YouTube-csatorna későbbi vezető szerkesztője a képen nem látható Varga Gergővel közös büntetőperük másodfokú tárgyalásán volt a tárgyalóteremben (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.