idezojelek

Fehér hollók

Nem minden ellenzéki vész el a vesszenorbánozásban.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Néha a sajátjait is meghallgathatná az ellenzék. Például a szocialista Hegyi Gyulát, aki azt írta minap az Indexen, hogy az ukrán gabonaválság plasztikusan mutatja be az Európai Bizottság szerepzavarát, hiszen egyre inkább túllép a hatáskörén, és politikai szerepet vállal magára. „A lázas kapkodással elfogadott Oroszország-ellenes szankciókat nem előzte meg az amúgy kötelező hatásvizsgálat, pedig ennek a fontosságát az élet fájdalmasan bebizonyította. (…) A hivatalosan »béketeremtésre« szolgáló Európai Békekeretből a bizottság fegyvereket vásárol Ukrajnának, ami egyrészt George Orwell tollára való cinizmus, másrészt szintén hatásköri túllépés.” Stimmel.

Nem minden ellenzéki vész el a vesszenorbánozásban. (Hegyi pár éve Paksról józanul című cikkében azt írta, hogy az erőmű bővítéséről szóló, 2009-ben 98 százalékos többséggel elfogadott országgyűlési elvi határozat után már nincs helye vitának: „Normális demokráciában innen kezdve a megvalósítás módozatai körül folynak viták.” Nagyokat hallgattak odaát…)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hack Péter dezertált szabad demokrata sem szokott beállni a kórusba; minap így fogalmazott a köztévében: – A lakosság többsége nem érzi, hogy olyan ez az ország, mint amilyennek néhányan láttatni akarják. A kormánynak komoly támogatottsága van, az emberek zöme pedig törvényességet akar. Az anarchiát azok csinálják, akik azt szeretnék, később tőlük kérjék: legyen már vége ennek!

Én a munkáspárti Thürmer Gyulát is hitelesnek tartom, noha nem osztom a világnézetét. Bár nem mindenben vitatkoznék vele… „A választók bölcsen döntöttek, amikor 2010-ben elküldték az MSZP–SZDSZ-bandát a hatalomból” – nyilatkozta nemrég.

Hallják az ilyesmit odaát?

Borítókép: Hegyi Gyula (Fotó: Mandiner/Szűcs Ágnes)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.