idezojelek

Jókor, jó helyen

Mártha Imrét a Városháza pénzcsapjára cuppanó Karácsony Gergely vette a szárnyai alá. Alighanem Láriferi visszautasíthatatlan kérésére.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Máthé Zoltán

Nem szép tulajdonság az irigység, állítólag a tökéletlenségünkből fakad. Ha tökéletesek lennénk, nem irigykednénk például Mártha Imre budapesti közművezérre, amiért most – mint a Mandiner írja – százmil­liós ingatlant vásárolt Floridában (immár a negyediket). Márpedig elég csak belepillantani a sajtóba, sorjáznak az irigységtől csöpögő beszámolók a „Gyurcsány-fiókáról”, hogy miképpen dőzsölhet olyan luxusban, amit csak amerikai milliárdosok engedhetnek meg maguknak stb.

Csak a piszkálódás és a rosszindulatú feltételezések…

Mindössze Gyurcsány Ferenctől hallottam elismerő szavakat a közművezérről: „Mártha kitűnő ember – írja közösségi oldalán a szemkilövőhegyi. – Tisztességes, felkészült okos ember. Hazafi. Gazdag ember. Nagyon. Én több Mártha Imrét szeretnék.” Jut eszembe, Mártha Imre a Gyurcsány-érában MVM-vezérigazgató volt. Együtt tollasodtak. Amikor buktak, a „fiókának” is el kellett hagynia a fészkét, de csak 2019-ig, akkor ugyanis a Városháza pénzcsapjára cuppanó Karácsony Gergely vette a szárnyai alá. Alighanem Láriferi visszautasíthatatlan kérésére.

Az irigy emberben csak annyi marad meg, hogy Mártha Imre a Costa del Solon, a világ milliárdosai­nak kedvenc tengerszakaszán szokott jachtozni, kétmilliós Breitling órát visel, százmillió forintot érő Bentley-vel jár, olyan luxusszállodából posztol, ahol egyetlen éjszaka 1,6 millió forintba kerül, és abban a kétezer négyzetméteres, kétmilliárd forintot érő svábhegyi villában él, amit a Prisztás családtól vásárolt.

Arról egyetlen cikket sem olvastam, hogy tessék, itt egy ember, aki kivételes talentuma és rendkívüli szorgalma révén idáig vitte… A hírhamisításnak is vannak határai.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Borítókép: Mártha Imre, az FKF Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, Karácsony Gergely főpolgármester, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes és Szalmásy Miklós István, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) megbízott vezérigazgatója az FKF és szakszervezet között létrejött 2020. évi bérmegállapodás aláírásán a cég vezérigazgatóságán 2020. március 9-én. (Forrás: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.