idezojelek

Színes hírek

Emlékezetes, pár hónapja már a párton belülről is beszóltak Gyurcsány Ferencnek.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2024. 09. 25. 4:59
Fotó: Pezzetta Umberto

Jó a műsor az ellenzéki „fakóban” (Demokratikus Koalíció).
Emlékezetes, pár hónapja már a párton belülről is beszóltak Gyurcsány Ferencnek. Bizonyos Leel-Őssy Gábor gyulai képviselő, pártalapító a júniusi választások után lényegében elküldte főnökét emlékiratot írni. Az őszödi beszéd egyik passzusára emlékeztette: 

Amíg nagy tempóval lehet menni előre, addig megyünk. Ha nem lehet menni […], írok majd kib…szott jó könyveket a modern magyar baloldalról.

Nos, itt az idő! (Ez azért is érzékenyen érinthette a szemkilövőhegyit, mert 2010-ben éppen Gyulán alapították a Demokratikus Koalíciót. Most viszont egy szál jelöltet sem tudtak állítani az önkormányzati választásra…) A karakán ötletgazda pár napra rá egy Einstein-idézettel állt elő: „Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.” Később Napóleonhoz hasonlította Gyurcsányt, akinek 2009-ben ugyanúgy száműzetésbe kellett volna vonulnia, mint a császárnak Waterloo után.

Aligha véletlen, hogy a járásából kibillent Láriferi újabban (ha éppen nem verset ír) egy letört bili fülére emlékeztet. És ebben a „Tisza magas állása” mellett talán Leel-Őssy ötlete is közrejátszhat.


Hogy a lényeget ne feledjem, a minap a DK etikai bizottsága úgy döntött: még sincs kizárva a Gyurcsány ellen fellázadó Leel-Őssy. A gyulai ember ugyanis nyilvános bocsánatkérésre szólította fel a pártvezért: „Addig nem fogjuk ezt az ügyet elengedni, amíg ki nem állsz, és bocsánatot nem kérsz! Ha nem jössz el, azt kell, mondjam, tele van a gatyád.”
Ámbár – ezt már én teszem hozzá – az Magyar Péter specialitása.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Nemzeti maximum vagy nihilizmus

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Sakk! Ideje észbe kapni

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Donald Trumpot lelövik, ugye?

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Terrorháború új szakaszban

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.