A belgiumi Gent egyetemén 224 hallgatót kértek meg, hogy tételesen jegyezzék fel néhány napig, mit fogyasztanak a menzán. Ezt követően minden fogást címkékkel láttak el, melyeken jelölték, hogy az adott étel mennyire számít egészségesnek.
A jelölés kiterjedt a sótartalomra, az energiatartalomra, illetve arra is, hogy milyen típusú zsiradékot hordoz az étel. Hat hónap elteltével a kísérletbe bevont diákoknak újra fel kellett jegyezniük néhány napig, hogy mit választottak a menzán.
Kiderült, hogy a fiatalok ételválasztását nem befolyásolták a jelölések, ugyanazokat a többnyire kevéssé egészséges fogásokat ették a címkézés ellenére is. A tanulmányt a The American Journal of Clinical Nutrition című szakfolyóiratban tették közzé.
(MTI)
Nem számított az egészség
Az egyetemi étterem ételválasztékának megcímkézése a fogások egészségessége szerint nem befolyásolja a diákokat választásukban – állapították meg belga kutatók felmérésükben.• Degeszre eszem magam bármiből, ami elég olcsó
2011. 07. 04. 14:41
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!
Komment
Összesen 0 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!