Nem számított az egészség

Az egyetemi étterem ételválasztékának megcímkézése a fogások egészségessége szerint nem befolyásolja a diákokat választásukban – állapították meg belga kutatók felmérésükben.• Degeszre eszem magam bármiből, ami elég olcsó

MNO
2011. 07. 04. 14:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belgiumi Gent egyetemén 224 hallgatót kértek meg, hogy tételesen jegyezzék fel néhány napig, mit fogyasztanak a menzán. Ezt követően minden fogást címkékkel láttak el, melyeken jelölték, hogy az adott étel mennyire számít egészségesnek.

A jelölés kiterjedt a sótartalomra, az energiatartalomra, illetve arra is, hogy milyen típusú zsiradékot hordoz az étel. Hat hónap elteltével a kísérletbe bevont diákoknak újra fel kellett jegyezniük néhány napig, hogy mit választottak a menzán.

Kiderült, hogy a fiatalok ételválasztását nem befolyásolták a jelölések, ugyanazokat a többnyire kevéssé egészséges fogásokat ették a címkézés ellenére is. A tanulmányt a The American Journal of Clinical Nutrition című szakfolyóiratban tették közzé.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.