A bimbók tehetnek róla

Sok ember azért nem szereti a kelbimbót, mert túlságosan érzékenyek az ízlelőbimbói – idézte egy táplálkozástudományi szakember megállapítását a BBC hírportálja.

WA
2011. 12. 27. 13:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lisa Methven, a Readingi Egyetem munkatársa elmondta, hogy a keserű íz érzékelésére általában 25 típusú receptor található a nyelvünkön lévő ízlelőbimbókon.

Vannak azonban olyan emberek, akiknek ennél jóval több, akár hatvanfajta „keserűreceptor” található a nyelvén. Minél több típusú, keserű ízt észlelő receptorral rendelkezik valaki, annál nagyobb a valószínűsége, hogy például a kelbimbót kellemetlen, keserű ízű ételként érzékelje.

Methven ugyanakkor úgy véli, pusztán az, hogy nem ízlik egy zöldség, még nem ok arra, hogy kihagyjuk étrendünkből, edzhetjük magunkat hozzá, és még az is lehet, hogy a végén megszeretjük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.