Lisa Methven, a Readingi Egyetem munkatársa elmondta, hogy a keserű íz érzékelésére általában 25 típusú receptor található a nyelvünkön lévő ízlelőbimbókon.
Vannak azonban olyan emberek, akiknek ennél jóval több, akár hatvanfajta „keserűreceptor” található a nyelvén. Minél több típusú, keserű ízt észlelő receptorral rendelkezik valaki, annál nagyobb a valószínűsége, hogy például a kelbimbót kellemetlen, keserű ízű ételként érzékelje.
Methven ugyanakkor úgy véli, pusztán az, hogy nem ízlik egy zöldség, még nem ok arra, hogy kihagyjuk étrendünkből, edzhetjük magunkat hozzá, és még az is lehet, hogy a végén megszeretjük.
A bimbók tehetnek róla
Sok ember azért nem szereti a kelbimbót, mert túlságosan érzékenyek az ízlelőbimbói – idézte egy táplálkozástudományi szakember megállapítását a BBC hírportálja.
2011. 12. 27. 13:43
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!
Komment
Összesen 0 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!