Jót tesz a marháknak a törköly

A borkészítés során keletkező törköllyel etetett szarvasmarhák tejhozama jelentősen javul, és a szív egészségét támogató zsírsavak mennyisége hatszor nagyobb lett a tejükben.

LM
2011. 12. 08. 11:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szőlőszemekből préselés után visszamaradt törköllyel etetett tehenek metánkibocsátása 20 százalékkal csökkent, tejhozama öt százalékkal javult, és a szív egészségét támogató zsírsavak mennyisége hatszor nagyobb lett a tejükben.

Peter Moate kutatásvezető, Victoria állam mezőgazdasági minisztériumának munkatársa elmondta, hogy őket is megdöbbentette a kísérlet eredménye. „Sikerült hasznosítanunk egy jelenleg hulladékként kezelt mellékterméket és értékes tápanyagforrássá alakítanunk” – mutatott rá Moate.

A kutatók további élelmiszer-ipari melléktermékeket, például a sörgyártás során visszamaradt anyagokat is kipróbálják takarmányadalékként a későbbiekben.

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.