Luxuscikk lehet a csokoládé?

Emelkedik a csokoládé ára, sőt újra luxuscikké válhat a klímaváltozás következtében – állapították meg egy tanulmány szerzői.

WA
2011. 12. 27. 11:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vizsgálatban a világ kakaótermelésének több mint felét adó ghánai kakaóültetvények jövőjét elemezve úgy találták, hogy amennyiben 2050-re valóban 2,3 Celsius-fokkal emelkedik az átlaghőmérséklet, a jelenlegi termőterület a felére csökkenhet.

A kakaó, ezzel párhuzamosan a csokoládé ára már most is emelkedőben van, mert olyan feltörekvő országokban, mint Kína rohamosan növekszik iránta a kereslet, ráadásul a növényt termesztő országokban számos konfliktus tapasztalható – írta a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása.

A Bill és Melinda Gates Alapítvány által támogatott vizsgálatot Peter Laderach, a Nemzetközi Trópusi Mezőgazdasági Központ munkatársa és csoportja végezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.