idezojelek

Szabó Tímea magát buktatta le

Aki egy biciklivel is az árokba hajt, hogy akar egy versenyautót vezetni?

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: Kovács Tamás

Sokakat meglephetünk, de szerintünk igaza van Szabó Tímeának, a Párbeszéd nevű mütyürpárt társelnökének, aki egyfolytában lelkendezik a médiában és közösségi oldalán: tényleg sikeres az úgynevezett előválasztási cécó a baloldalon. Sikeres bizony, hiszen rendkívül sikeresen rántotta le a leplet arról, milyen hetedhét országra szóló bénázást csapnak, ha meg kell szervezniük bármit –  akár csak egy saját maguk által kitalált műsort, most éppen egy úgynevezett előválasztást. Hallatlanul sikeresen bizonyították, hogy alkalmatlanok még a legegyszerűbb feladatok elvégzésére is. Olyannyira eredményesen demonstrálták alkalmatlanságukat, hogy saját Facebook-csoportjuk tagjai kételkedtek a legerősebben abban a párját és pártjukat ritkító rablómesében, hogy ürgebőrbe öltözött kínai hekkerek fúrták meg a Fidesz által felbérelt Búvár Kundként az előválasztási politikai játszóházukat. 

Most pedig fogódzkodjanak meg a kedves olvasók, másban is igaza van a gyűlölködés nagyasszonyának. Az ATV stúdiójában azt fejtegette ugyanis, hogy a résztvevők nagy számából is látszik: rengetegen akarnak változást. Márpedig ez is igaz – csak kicsit másképp, mint ahogy gondolja. Igen, sokan akarnak ugyanis változást a baloldal berkeiben a jelek szerint, hiszen baloldali jelöltek közül választhatnak csupán, tehát a formállogika szabályai szerint a baloldalon akarják a változásokat kieszközölni leadott voksaikkal. Már persze ha működik a számítógépes rendszer és nem a teljes bekrepáltság jegyeit mutatja fel. 

A tévedés kockázata nélkül kijelenthető: még többen akarnak majd változást a baloldalnak nevezett kusza koalíció környékén a mostani fiktív előválasztási fiaskó után. Netán még abban is változás áll majd be a politikai magaviseletükben, hogy már nem is a baloldalra szeretnének szavazni. 

Sőt, ez a változási hullám, úgy tűnik, nem áll meg félúton, és saját kis pártocskáját is elérte. Kiderült tudniillik a Szabó Tímea által is lakott Facebook-csoport belső levelezéséből az is, hogy saját józan eszüket megőrző párttársai is mintha változást akarnának – hisz egy pillanatig sem hitték el azt a mesekönyvolvasók számára is hihetetlen, bizarr sületlenséget, hogy a Fidesz ármányos nemzetközi összeesküvése tette taccsra az előválasztási komédiájuk informatikai rendszerét. Magyarán: már a pártnak sincs ínyére, ami a pártban, s a baloldalon zajlik. Nekem különösen az a hozzászólás tetszik, ami úgy szól: „Kajak ezt hazudjuk?”.

Persze most, hogy kiköszörüljék a csorbát, nem győzik kiposztolgatni a képeket az előválasztási komédiájukról, amint emberek állnak sorban a standjaiknál, bizonygatandó: milyen nagy az érdeklődés. Csakhogy miért köteles bárki elhinni nekik bármit a lelepleződött hazudozásaik után az előválasztási hacacáré kapcsán? Mi van, ha többször is szavazhat valaki, akár minden nap? Mi garantálja a számlálás korrektségét? És különben pedig mi mást bizonyít a szegény átvert emberek részvétele a procedúrában, mint hogy tényleg másfajta baloldalt szeretnének és ezt voksaikkal is kifejezésre próbálják juttatni? A helyzet az, hogy ez az előválasztásos játék még fiktívnek is elfuserált, és ezt ők is tudják. 

Minderre egyébként a fő bizonyítékot –  újabb meglepetés! –  maga Karácsony Gergely párttárselnök-társa, Szabó Tímea szolgáltatta a T. Házban. Az emberek már onnan tudták, hogy az előválasztási külső beavatkozásról szőtt mítosz minden alapot nélkülöző fantazmagória, hogy szokásos sikítóshow-jában nem mert előhozakodni az előválasztási bohózatukkal kapcsolatos rágalmaikkal. 

Mégiscsak van haszna azonban az előválasztásnak becézett hercehurcának, nem is kevés, s ebben a baloldal tagadhatatlan sikereket ért el. A magyar embereknek mintegy előtanulmányként megkönnyíti a választást tavaszra.

Mostantól még a baloldali érzelmű polgárok is megbizonyosodhattak afelől, hogy véletlenül sem szabad egy ilyen kelekótya, hazudozó bandára szavazniuk. Hisz aki egy biciklivel is az árokba hajt, hogy akar egy versenyautót vezetni?

(A borítóképen Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A baloldal elvenné a tanárok pénzét

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

A WEF az egyik legnagyobb veszély

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Elegünk van a sokszorosan leszerepelt politikai szereplőkből!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Miért hanyatlik a kereszténység?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.