időjárás 3°C Artúr, Vince 2022. January 22.
logo

Bajnai őszödi beszéde

Kis Ferenc (MWH)
2021.11.19. 18:04 2021.11.19. 18:49
Bajnai őszödi beszéde

„Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük.” Ismerős mondatok, Gyurcsány Ferenc az őszödi beszédében így vallott színt az MSZP frakciója előtt arról, hogyan csapták be a magyar embereket a választási győzelem érdekében, eltitkolva a valós terveiket.

Vannak helyzetek, amikor a tények önmagukért beszélnek, nincs szükség kommentárra, most a Városháza körüli botrány eljutott erre a pontra. A legfrissebb Anonymus-videóban bemutatott hangfelvétel detronizáló hatású, romba döntötte a főváros vezetésének eddigi hazugságait, az irritálóan arcátlan és egyben ostoba tagadásukat. A leleplező nem más, mint Gyurcsány haverja, Bajnai Gordon, aki 2009-ben csődgondnokként átvette a kormányfői posztot és brutális megszorító csomagot zúdított a magyar társadalom nyakába. Érdemes szó szerint idézni, mit is mondott Bajnai a Városháza eladásáról szóló megbeszélésen a biznisz lehetséges nyélbe ütéséről. „A politikai realitásra meg azt mondták, hogy szerintük április előtt, jövő április előtt, választások előtt, nem lehetne, mert akármilyen döntés van, azt egyszerűen csak a választások miatt, mindenki meg fogja támadni…”

Minden világos, a főváros vezetésének egyértelműen szándékában áll értékesíteni a Városházát, de a projektet titkolni kellett a közelgő országgyűlési választások előtt, mert nem vetett volna jó fényt a baloldalra.

Ezek tényleg nem változnak, bármikor a hatalom közelébe kerülnek, a közvagyont sajátjuknak tekintve kupecként fellépve elherdálnak mindent, ami mozdítható, meg azt is, ami le van betonozva. Még a Parlamentet is eladnák. Abban sincs változás, hogy a választókat újra és újra átverik, semmibe veszik, megígérnek mindent, eltitkolják, hogy mire készülnek, hazudnak a kampányokban, majd amikor megválasztják őket, jön a nagy átverés második része, a vetés után az aratás. A profitjukat – aminek ára az ország, vagy éppen a főváros tönkre tétele, széthordása – a választók zsebéből húzzák ki.

De most hiba csúszott a kivitelezésbe, mert idő előtt kiderült, mire készülnek a baloldalinak csúfolt globalista milliárdosok. Bajnai a nyilvánosságra került beszélgetésben sorra cáfolja Karácsonyék összes eddigi hazugságát, amit előadtak az elmúlt két hét során.

Ezek közül talán a legabszurdabb az volt, hogy Karácsony rendre Fidesz-közeli üzletembernek nevezte Gansperger Gyulát, aki 2004-ben már a közismerten baloldalhoz kötődő Wallis gazdasági vezérigazgató-helyettese lett, majd Bajnai Gordont váltotta a vezérigazgatói székben. Az Anonymus által közzétett felvételen maga Bajnai teszi nevetségessé Karácsony „érvelését”, hiszen arról beszél, hogy Gansperger régi harcostársa, együtt küzdöttek a barikádokon. Azt nem fejtette ki, hogy milyen barikádokon kellett vállvetve harcolniuk, vélhetően a némi korrupciót beiktatva olcsón megszerezhető értékes ingatlanokra gondolhatott a libatenyésztők „nagy barátja.” Karácsony logikája szerint tehát ha Gansperger fideszes, akkor minden bizonnyal Bajnai is az, csak még nem tud róla.

A főpolgármester állításával szemben egyértelművé vált az is, a tárgyalások felső politikai jóváhagyással történtek. Erre utal Bajnainak az a mondata, hogy nem is Barts Balázzsal, a fővárosi vagyonkezelő vezetőjével egyeztetett az ügyről, hanem „azzal, aki jóval fölötte áll.”

Azt még nem tudjuk, ki lehet ez a nagyon felső vezető, de az biztos, hogy lesznek még izgalmak a Főpolgármesteri Hivatalban. Lassan ideje lesz kicserélni az utcanévtáblát: Városháza helyett Waterloo-ra.

Borítókép: Karácsony Gergely és Bajnai Gordon (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)