Következő mérkőzések
Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

idezojelek

Nincs határa a pofátlanságnak

A gyurcsányista Kiss László kampányol és terjeszti a DK-s hazugságokat a vasárnapi III. kerületi időközi választás előtt.

Cikk kép: undefined

Budapesti és azon belül III. kerületi lakosként jutott eszembe Bayer Zsolt Hol a pofátlanság határa? című könyve, amikor körbenéztem a 106-os busz megállójában. Ott, ahol egy nagy fekete és egy másik nagy sárgásbarna tábla hirdeti, hogy REZSINÖVELÉS=FIDESZ, illetve PÉNZROMLÁS=FIDESZ.

Értem én persze, készülni kell a szeptember 4-i időközi választásra. Készülnie kell természetesen a nemzeti oldalnak is, nem csupán az ellenzéknek. Mindkét oldal győzni szeretne, és ez a verseny bizony Budapesten, az ország balliberális vezetésű fővárosában nagyon is kétes kimenetelű, messze nem lefutott. Hogy miért? Én nem eléggé értem, hiszen hosszú évek óta itt élek, és tudom, megtapasztaltam a III. kerületben a Tarlós István és Bús Balázs korábbi polgármesterek vezetése alatti időszak eredményeit, a kerületben lemérhető fejlődést.

Hiszen nem volna szabad pofátlan hazugságokkal befolyásolni a választópolgárokat!

Vagy gond nélkül szabad hazudni, valótlanságokat állítani? Azzal vádolni a másik oldalt, ami ellen éppen tesz? Hát szabad ezt tenni? Hát nincs erkölcsi gát? Hát nincs se tízparancsolat, se becsület? Csak hataloméhség? Ötpárti támogatottságú hazugsághadjárat? Ott virít a táblákon a DK, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP emblémája. A harmadik kerületet elborítják ezek a fekete és sárgásbarna táblák.

Hát nem éppen a Fidesz–KDNP-vezetésű kormány volt az, amelyik évek óta védte és folyamatosan most is védi a rezsicsökkentéssel a lakosság érdekeit? Hát nem éppen az ellenzék volt az, amelyik minden fórumon becsmérelte, kritizálta, őrültségnek, gazdaságpolitikailag súlyosan elhibázott lépésnek tartotta az Orbán-kormány által kidolgozott és bevezetett rezsicsökkentési programot?

Hát le meri írni a III. kerület DK-s polgármestere – a megválasztása után az MSZP-ből azonnal a DK-ba átigazoló Kiss László – a kerület Óbuda című lapjának (Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának hivatalos lapja) 13. számában (XXVIII. évf., 2022), hogy „a kormány által bejelentett rezsiemelés minden, csak nem igazságos, nem racionális és nem tisztességes”?

Nyilvánvalóan Kiss László és a vele egy tűznél ülők is pontosan tudják, hogy nem rezsiemelésről, rezsinövelésről van szó, hanem a sokat fogyasztó egyének esetében a rezsiköltségek korrekciójáról. Hiszen az átlagfogyasztó vagy az átlag alatti fogyasztó semmit sem fog érzékelni a pénztárcáját tekintve ebből a rezsiköltség-korrekcióból. A lakosság kétharmada nem fog többet fizetni. Aki viszont sok áramot, sok gázt használ, annak a tényleges fogyasztás és a megállapított átlagfogyasztás közötti különbözetet kell megfizetnie. Szerintem ez igazságos.

Tudja ezt persze Kiss László is, mégis kampányol, mégis terjeszti a DK-s hazugságokat.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénzromlás kérdése. Sajnos van infláció, sokba kerül az élelmiszer. De mindez ugye csak és kizárólagosan Magyarországra érvényes és csak az Orbán-kormány hozzá nem értő gazdasági vezetésének köszönhető? Ugye így van, kedves ellenzéki véleményalkotók és szavazók? Ugye a többi európai országban stabilitás és nulla infláció van, ugye nincs háborús helyzet, nem jelentkeznek energetikai problémák, nincs aszály és ugye itt, nálunk egyáltalán nincsenek migránsok? (Akik már szinte háborús ostromhelyzetet teremtenek az országunk déli határánál.) Hát ezek az ellenzéki politikusok tényleg nem látják a fától az erdőt?

A Gyurcsány–Dobrev-tandem által vezetett baloldali ellenzék természetesen frusztrált, nem tudják elfogadni, elviselni, hogy tizenkét éve nem ők ülnek a bakon. Nem tudnak, nem tudtak hatalomra kerülni, csak a kormányt tudják szidni, megpróbálva lejáratni azt külföldön is. Hazugságokkal, lejárató propaganda szervezésével, irányításával. A nemzetközi kapcsolataik rossz célokra történő felhasználásával.

Nem tudnak építeni, csak megpróbálják tönkretenni mindazt, amit a nemzeti kormány tizenkét év alatt alkotott. Semmi mást nem tudnak, mint bomlasztani, rontani, ártani az országnak, a nemzetnek. Bármi áron. Igen, bármi áron. (By all ­means!) Nekünk, a nemzeti oldalon állóknak mi a feladatunk? Ölbe tett kézzel várni és barátságosan olvasgatni a fekete és sárgásbarna plakátokat? Nem. Megálljt kell ennek a balliberális, országpusztító ellenzéknek parancsolni. Meg kell állítani őket! Például a legközelebbi időközi választáson, vasárnap.

A szerző egyetemi tanár

Borítókép: Kiss László, a III. kerület DK-s polgármestere és Bősz Anett (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Háború a turulszobor ellen

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A Tisza elmosta a régi ellenzéket

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Köln ne legyen Irapuato!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A Biden fiú ügyei a klánról vallanak

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.