Óbudai időközi választás: Kiss László csak újabb gombnyomogatót akar

Időközi önkormányzati választást tartanak szeptember 4-én Óbudán, amelyen a DK-s polgármester kézi vezérlése miatt lemondott volt DK-s képviselő mandátumáról döntenek. Csikósné Mányi Júlia, a Fidesz–KDNP jelöltje és a függetlenként induló Rózsáné Gulyás Dóra is bírálta Kappeller Zsuzsannát, a Gyurcsány-párt aspiránsát, aki 1990-ben még a Fidesz színeiben politizált.

2022. 08. 23. 12:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Én egész biztosan nem lennék képes az országot tönkretevő Gyurcsány Ferenc pártjával közösséget vállalni, de láthatóan sem Kiss László polgármesternek, sem Kappeller Zsuzsannának ez nem jelent különösebb problémát

 – jelentette ki A kerület nevű óbudai havilapnak adott interjúban Csikósné Mányi Júlia, az Összefogás Óbudáért Egyesület elnöke, aki a Fidesz–KDNP színeiben indul a helyi időközi választáson a 2. számú választókerületben, miután kiderült: a baloldali összefogás, vagyis a DK, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által támogatott Kappeller 1990-ben még a Fidesz színeiben politizált. Kiss Lászlóék jelöltje a környezet- és természetvédelmi bizottság elnökeként dolgozott 1990 és 1994 között az óbudai testületben, jelenleg pedig a Demokratikus Koalíciót (DK) erősíti. A 2-es számú választókerület fideszes jelöltje szerint köztudott, hogy a rendszerváltás idején minden pártban voltak úgynevezett „ejtőernyősök”, akik ezért vagy azért csatlakoztak az akkor megalakult új pártokhoz, amelyeknek nem volt közük a korábbi állampárthoz. Kappeller Zsuzsanna viszont azóta láthatóan megtalálta a számára megfelelő közeget. – Ha ő el tud számolni a lelkiismeretével, akkor nem tisztem a lépés minősítése – fogalmazott Csikósné Mányi Júlia.

A független képviselőjelöltként induló Rózsáné Gulyás Dóra azonban úgy véli: 

Kiss Lászlónak valójában nem számít Kappeller Zsuzsanna fideszes múltja. Csak az a fontos, hogy olyan jelöltet ültethessen a képviselő-testületbe, aki nem firtatja a döntéseit, csupán szó nélkül megnyomja az igen gombot. Mint mondja, Kiss talált egy olyan jelöltet, aki isteníti a DK-t, éppen ezért Kappeller a gomb nyomogatásra teljesen megfelelő a számára. Gombnyomogató képviselőből azonban már van elég, Óbudának ezért egy olyan emberre van szüksége, aki a lakosok problémáival foglalkozik és értük dolgozik, nem pedig a polgármester akaratát kívánja végrehajtani.

− Kerületi lakosként mindennapi életem jelentős részét itt élem, ezért is látom át a megoldásra váró problémákat Óbudán és a 2-es számú választókerületben. Ezek közül a legfontosabb az alapvető szociális támogatások növelése, a zöldfelületek számának bővítése, a Harrer sétány teljes felújítása, a Gázgyári lakótelep járdái­nak korszerűsítése, illetve a közvilágítás fejlesztése, továbbá a meglévő padok felújítása, illetve újak kihelyezése, valamint varjúbiztos hulladékgyűjtők telepítése szerte a kerületben – sorolta lapunk kérdésére Rózsáné Gulyás Dóra, aki Hazai Iván András támogatását élvezi. A volt kerületi DK-elnök és alpolgármester szerint − aki a Gyurcsány-párti polgármester kézi vezérlése miatt mondott le mandátumáról − ugyanis Kappeller Zsuzsannával szemben Rózsáné Gulyás Dóra az, aki igazi baloldali értékeket képvisel.

Mint ismert, Hazai Iván András lemondása miatt az ősz elején időközi választásokat tartanak a III. kerület 2. számú egyéni választókerületében, ahol a Fidesz–KDNP színeiben Csikósné Mányi Júlia, az Összefogás Óbudáért Egyesület elnöke indul, a riválisa pedig a DK, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által támogatott Kappeller Zsuzsanna. Szeptember 4-én továbbá megméreti magát a független jelöltként induló Rózsáné Gulyás Dóra, Budai Sándor Viktor, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, és Wtulich Dávid, az Óbudáért-Békásmegyerért Egyesület jelöltje is.

Borítókép: kampány Óbudán (Fotó: Facebook/Kappeller Zsuzsanna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.