idezojelek

NATO-csúcstalálkozó egy szent nyomdokain

Fontos üzenete van a találkozó időpontjának és helyszínének.

Cikk kép: undefined
2023. 07. 11. 20:20

Kedves Magyar Testvéreim!

Ezt az üzenetet én is (P. Kozma Imre OH) kaptam Vereckeiné Piroskától.

A napokban (2023. július 11–12-én) zajlik a NATO-csúcstalálkozó Vilniusban, ahol sok minden forog kockán az orosz–ukrán háború további kimenetelét illetően. Távol áll tőlem a politika, de ez a hír a helyszíne miatt elgondolkodtatott, és elkezdtem utánanézni a NATO-csúcstalálkozó helyszínének, mert úgy emlékeztem, hogy Fausztina nővér egy ideig Vilniusban tartózkodott.

A nővér naplójában megkerestem ezt az időszakot, és ezt találtam: Szent Fausztina nővér vilniusi tartózkodása alatt kapta a látomást, hogy festesse meg az Irgalmas Jézus képét.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy vilniusi festő (Eugeniusz Kazimirowski) 1934-ben meg is festette a képet a nővér leírása alapján, ám a festmény nem tetszett az apácának, mert nem találta olyan szépnek, mint amilyennek látomásaiban az irgalmas Jézust látta. De Jézus azzal vigasztalta meg:

„Nem a színek és az ecsetvonások szépségében van ennek a képnek a nagysága, hanem az én kegyelmemben!”

Az isteni irgalmasság kegyképe Vilniusban. Forrás: Wikipédia

És még egy fontos dolog, ami Vilniushoz kapcsolódik: 1935-ben az Úr Jézus itt diktálta le Fausztina nővérnek az Irgalmasság rózsafüzérét, mintegy bocsánatért könyörgő és Isten haragját lecsillapító imaként. 

Vilnius (Litvánia fővárosa) az isteni irgalmasság eredeti kegyképének őrzője, ezáltal az Isteni Irgalmasság kegyelmi helyszíne is. Az eredeti kegykép az egykori Szentháromság-templomban található. A templom az Isteni Irgalmasság szentélye, ahol folyamatosan, egész napos szentségimádás van.

A csúcstalálkozó időpontja sem lehet véletlen, ugyanis Szent Benedek apát, Európa fővédőszentjének emléknapján, július 11-én kezdődik.

Bizonyára a találkozó szervezőinek mindezekről fogalmuk sem volt, amikor az időpontot és a helyszínt kiválasztották, de azt gondolom, hogy fontos üzenete van! 

Ezért arra biztatlak benneteket, hogy imádkozzuk még nagyobb buzgalommal az Irgalmasság rózsafüzérét ezekben a napokban, azért, hogy Isten bölcsessége érintse meg a tanácskozás résztvevőit, és hallják meg a Szentlélek sugallatát, hogy döntéseik nyomán Élet és Béke fakadjon!

 

Forrás: Wikipédia

Szent Fausztina nővér

Fausztina nővér Elena Kowalska néven született a lengyelországi Glogowiecben 1905. augusztus 25-én, tízgyermekes parasztcsalád harmadik gyermekeként. Szülei nem járultak hozzá, hogy kolostorba lépjen, azonban egy látomás után elhatározta, hogy követi Jézus hívását. 

Varsóba ment, és 1925. augusztus 1-jén fölvételét kérte az Irgalmas Szűz Nővéreinek zárdájába, ahol a Fausztina nevet kapta. Szerzetesi éveit kifelé a mindenki iránt megmutatkozó felebaráti szeretet és szolgálat, belső világát pedig elmélyült kontemplációk és kegyelmi tapasztalatok határozták meg. 

Látomásaiban megjelent egy kép, melyen Jézus Krisztus Szent Szívből áradó két (fehér és piros) sugár az igazságosság és irgalmasság, a bűnbánat és a bűnbocsánat, az áldozat és az engesztelés, a felebaráti szeretet és az isteni szeretet szimbólumaiként vannak jelen. Később ezt a látomását festették meg, amely a mai napig Vilniusban látható.

Borítókép: A vilniusi Isten Irgalmasság templomának bejárata (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Nem akarunk woke-keltetőt Józsefvárosban

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Törékeny porcelán

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.