Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

idezojelek

Hogyan írjunk cikket 444-ül?

A megfelelő keretezéssel tüntetik el a mannheimi iszlamista merényletek elkövetőit.

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt
Cikk kép: undefined
Fotó: René Priebe

Nemrégiben Mannheimben egy iszlamista, afgán, feleslegesen létező vadállat megkéselt hat embert, egyikük, egy német rendőr később a kórházban bele is halt sérüléseibe, ami nem csoda. Ha valaki látta a borzalomról készült videót, nem hagyhatta figyelmen kívül, hogy az iszlamista, afgán vadállat kiképzett katonaként vitte véghez tettét, négyen sem tudták lefogni, s ha valaki figyelmesen nézte végig a szörnyűséget, észre kellett vennie azt is, hogy a halálosan megsebesített rendőr nem az afgánra vetette rá magát, illetve nem a feleslegesen létező vadállatot lőtte agyon azonnal (ahogy szükséges lett volna!), hanem a Pax Europa Mozgalom (BPE) ott lévő aktivistájára vetette rá magát, aki próbálta megfékezni a vadállatot. 

Tehát, hogy világos legyen, még egyszer: adott egy iszlamista, afgán vadállat, aki késsel a kezében ámokfutásba kezd, s a kiérkező rendőr(ök) első dolga, hogy a vadállatot megfékezni igyekvő német aktivistát ártalmatlanítják. S miközben a rendőr ott térdel az általa földre vitt BPE-s honfitársán, az afgán vadállat hátulról elvágja a torkát.

Aki ezt érti, könyörgöm, magyarázza el nekem is…

És most, ugyanott, Mannheimben megkéselték az AfD egyik képviselőjelöltjét.

Fontos és módfelett tanulságos alaposan megvizsgálni, miképpen számol be minderről a 444.hu, ugyanis, ha alaposan megvizsgáljuk a szóban forgó cikket, azonnal képet kapunk ezeknek a médiumoknak működési elveiről és gyakorlatáról, ami nagyon fontos már most is, de még sokkal fontosabb lesz, amikor elhatalmasodik majd az ezen médiumok és megbízóik, futtatóik, támogatóik és tartótisztjeik által képviselt és megálmodott szép, új világ.

És az sajnos mindjárt itt lesz…

Nos tehát, akkor nézzük először a szóban forgó cikket, melynek szerzője bizonyos Molnár Kristóf, aki hamarosan meg is fogja kapni a Pulitzer-díjat.

Szerzőnk így ír:

„Késsel támadtak egy AfD-s politikusra Mannheimben

Kedd este késsel támadtak egy helyi AfD-s jelöltre Mannheimben. A politikus könnyebb sérüléseket szenvedett, jelenleg kórházban ápolják. A támadót elfogták a rendőrök.

Az AfD tájékoztatása szerint a támadás nem sokkal este 11 óra előtt történt a piactértől nem messze. A politikus tetten ért egy férfit, aki a párt választási plakátját tépte le éppen. Amikor kérdőre vonta a férfit, az késsel támadt rá. Az AfD szóvivője szerint a támadó szélsőbaloldali aktivista volt, de erre egyelőre semmilyen bizonyíték sincs.

Mannheimben pár nappal ezelőtt történt egy hasonló támadás. Május 31-én egy férfi több embert is megszúrt a szélsőjobboldali Pax Europa Mozgalom (BPE) pultjánál. A támadót lövésekkel állították meg a rendőrök. A támadó hat embert sebesített meg, közülük az egyik rendőr pár nappal később életét vesztette.”

Egyszerűen tökéletes, annyira tökéletes, hogy egészen biztosan tanítják valahol. Nézzük az első fontos kitételt, amely a liberális-globalista, szép, új, woke világ megfelelő keretezését szolgálja:

Az AfD szóvivője szerint a támadó szélsőbaloldali aktivista volt, de erre egyelőre semmilyen bizonyíték sincs.”

Hát persze, hogy nincs! Hogy is lenne? Hiszen a lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen!

Mert vegyük csak gyorsan sorra, kik jöhetnek számításba ma „Német”országban, ha utcai késelés történik éppen (vagy erőszak, csoportos nemi erőszak, robbantásos merénylet, tömegbe hajtás gépjárművel és a többi). Ilyen esetekben soha nem zárhatjuk ki, hogy a „Német”országot fölös számban ellepő izlandi bálnavadászok állnak a cselekmény mögött. Esetleg a számi (lapp) rénszarvaspásztorok, nem beszélve a norvég lazactenyésztőkről.

Aztán ott vannak még a gazdag német fiatalok mint rendkívül veszélyes társadalmi réteg, amit mi sem bizonyít jobban, mintsem, hogy ezek közül néhány a minap egy olasz sláger dallamára azt énekelte, miszerint „Németország a németeké, idegenek kifelé!”, ez hallatlan, ez hátborzongató, szegény németek megint ott állnak a Harmadik Birodalom kapujában az ilyenek miatt…

Teljesen helyénvaló hát, hogy a rettenetes és tűrhetetlen skandalum után Németországban betiltották nevezett slágert, aztán betiltották Ausztriában is, s az UEFA sem szeretett volna lemaradni a jóemberkedő kretének sebesvonatáról, így betiltotta az is.

Fogunk majd itt összevissza énekelgetni mindenféle veszélyes dalokat, hát nem…

S aztán mindjárt az AfD politikusai, aktivistái és szimpatizánsai jönnek a sorban, mint tudjuk, nevezettek kivétel nélkül »nácik«, »fasiszták«, »szélsőjobboldaliak«, »extrémisták«, s bár abból a kommunista-neomarxista-Antifa pöcegödörből szemlélve a világot, amelyben a 444 és a többi hasonló is tenyészik, az égvilágon minden és mindenki szélsőjobboldali meg náci, nem zárhatjuk ki annak lehetőségét, hogy az AfD politikusát esetünkben egy AfD-szimpatizáns késelte meg.

Még ez is sokkal valószínűbb, mint hogy egy antifa, szélsőbaloldali, feleslegesen létező vadállat. S az is majdnem kizárható, hogy egy iszlamista vadállat áll a tett mögött.

Ha pedig mégis kiderülne ilyesmi, például mert kinézete és ritkás Rumcájsz-szakálla nem hagy kétséget kiléte felől, akkor életbe kell léptetni az ilyen esetekre használandó formulát, amely szerint 

„a rendőrség szerint nem történt terrortámadás, az elkövető súlyos pszichés problémákkal küszködött”.

Úgy tűnik, ahogy hajdan a tüdőbaj „morbus hungaricus” volt, a pszichés probléma ma az arabok népbetegsége. S erről természetesen a sok-sok gaz fehér európai tehet, akik nem szeretik és nem dédelgetik eléggé ezeket a szegény „menekülőket”.

S akkor lássuk a 444-es keretezés másik mesterművét ebből a prototípus-cikkből.

„Mannheimben pár nappal ezelőtt történt egy hasonló támadás. Május 31-én egy férfi több embert is megszúrt a szélsőjobboldali Pax Europa Mozgalom (BPE) pultjánál. A támadót lövésekkel állították meg a rendőrök. A támadó hat embert sebesített meg, közülük az egyik rendőr pár nappal később életét vesztette.”

Itt két fontos dologra is fel kell figyelnünk, már amennyiben szeretnénk mi is woke újságírók lenni, és szeretnénk megkapni a Pulitzer-díjat.

1.: Ugyan tudjuk, hogy az elkövető egy iszlamista, afgán vadállat volt, erről semmilyen körülmények között nem ejtünk szót. „Egy férfi” – ez a helyes megközelítés!

2.: Az áldozatokról azonnal ki kell jelenteni, miszerint „szélsőjobboldaliak” voltak, így az „egy férfi” tette mindjárt kap egy vajszínű árnyalatot, mindjárt kissé vagy még annál is jobban érthetővé válik, hja kérem, hát tessék figyelembe venni, itt egy szélsőjobboldali dzsemborit zavartak meg, egy szélsőjobboldali dzsemborin történt a késelés, ne ítélkezzünk elhamarkodottan, az elkövető, vagyis az „egy férfi” tulajdonképpen jót tett a világgal, bár lehet, kissé elragadtatta magát.

Így kell „modernül”, „444-ül” újságot írni.

Mindennél fontosabb a megfelelő keretezés.

Ennek hiányában ugyanis a normális emberek, a normalitás még fel találna lázadni, és elkezdeni rendet rakni az élhetetlen kuplerájjá tett hazájában. S hová lenne úgy a szép, új világ? Hová lennének a sátánisták nagy tervei? Hová lenne a fő sátánista, Soros sok-sok dollármilliója?

Tanuljuk meg mindezt. Mire eljön az idő, váljon rutinná a felismerés.

Mondom: hamarabb eljön, mint ma gondolnánk…

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

A baloldal történelmi pszichopátiája

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Sikerrel járt az RMDSZ mozgósítása

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A túlélés ellenforradalma

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Woke-ot a sportból – vagy fordítva

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.