idezojelek

Korányiék harcba hívnak minden rendes liberálfasiszta oroszlánt

A demokráciavédőnek álcázott kommunistáktól ments meg, uram, minket!

Both Hunor avatarja
Both Hunor
Cikk kép: undefined
Fotó: Fotó: Wikipédia

A guruló dollárok botrányról elhíresült amerikai–magyar civil szervezet, az Action for Democracy harcba hív honlapján. A 2022-es választási kampányba több milliárd forintnyi dollárt bejuttató, Korányi Dávid vezette szervezet most új projektet indít. A vörös csillagos farkú oroszlán, a frissen alapított Democracy Defenders Club, azaz a Demokráciavédő Klub jelképe várja a vállalkozó szellemű vörös oroszlánok – vagy cicák – jelentkezését.

Félelmetes az, hogy Korányiék már a látszatra sem adnak, és nyíltan használják a szocializmus jelképeit. Hiába, Ronald Reagan megmondta, hogy ha „Ha a fasizmus valaha is megérkezik Amerikába, akkor az a liberalizmus képében fog jönni”. Talán épp ezt látjuk?

Mindenesetre az újdonsült klubba bárki földi halandó jelentkezhet, aki „félti a demokratikus szabadságjogokat”. A leírás szerint „Egy olyan korszakban, amikor a szólásszabadság, a polgári szabadságjogok és a tisztességes választások fenyegetése egyre fokozódik, az ön elkötelezettsége soha nem volt ennyire döntő.” Ez pontosan így van, csak annyi kiegészítéssel, hogy Korányi Dávid és az általa képviselt álcivil szervezet az, ami beleavatkozott volna egy másik ország, vagy inkább országok választásaiba, veszélyeztetve ezzel azok tisztességes lebonyolítását.

És, hogy mit ad a fasisztaüldöző tagság? Tájékozott lehet az ember: „Hozzáférés a legmodernebb betekintésekhez és kritikus elemzésekhez, amelyek a demokrácia támogatásának élvonalában tartanak.” Találkozhat a gondolatvezetőkkel: „Vegyen részt gondolatvezetőkkel és változást előidézőkkel exkluzív eseményeken és szakértői paneleken.” és részt vehet a „jövő alakításában”. 

Micsoda csapat! De ez még nem minden.

Az igazi, elkötelezett, vöröscsillagos fasisztavadásznak többletjogai is vannak. Mélyebb, havi elemzést kaphat, tanácsadásban vehet részt, befolyásolhatja a dolgok menetét és találkozhat a nagy demokráciavédőkkel.

A demokrácia veszélyben van.

Ebben egyetértünk. Csak a veszélyt nem Orbán Viktor és Donald Trump jelenti, ahogy azt a demokráciavédő klub gondolja, hanem például az olyan civil szervezetek, amelyek magukról azt állítják, hogy nem politizálnak, ők csak kultúraváltást idéznének elő, aztán hárommilliárd forinttal támogatnak közvetve baloldali pártokat. Ahogy ezt tette épp az Action for Democracy.

Veszélyt az jelent a demokráciára, ha az esélyes békepárti elnökjelöltet megpróbálják a választás előtt négy hónappal meggyilkolni. Veszélyt az jelent a demokráciára, ha az Európai Bizottság elnöke a szokásjog megsértésére bíztatja a beosztottjait, csak azért, hogy kiszúrjon a neki nem szimpatikus magyar miniszterelnökkel. 

Veszélyt az jelent a demokráciára, ha a békepárti szavazatokat Brüsszelben a háború további támogatására fordítják. És a sort hosszasan lehetne folytatni. A demokráciavédőnek álcázott kommunistáktól ments meg, uram, minket!

A szerző a Századvég vezető elemzője

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Ursula von der Leyen szájára vette ’56-ot

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Törékeny a globalista uralom

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Szent István elborzadna Pressmantől

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Gyurcsány és a kisszerszám

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.