Járulékos veszteség

A magyar muszlimokat nem tudjuk igazán mivel biztatni, most ők kerültek a napi politikai úthenger útjába.

R. Kiss Kornélia
2018. 03. 20. 23:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarországi muszlimok úgy érzik, ellenük fordult a közhangulat, és arra számítanak, hogy ez csak romlani fog – erről beszélt a Magyarországi Muszlimok Egyházának vezetője, Sulok Zoltán. Nem magától ragadtatta magát ilyesmire, hanem mert a Keresztény–Zsidó Társaság konferenciájának szünetében rákérdeztem, hogy vannak mostanában, amikor a muszlim meg az iszlám kifejezéseknek nem a legjobb a csengésük. A Keresztény–Zsidó Társaság olyasmit vállalt, ami finoman szólva sem népszerű mostanában: hogy hallgassuk meg talán az érintetteket is, mielőtt ítélkezünk az iszlám felett úgy, ahogy van.

Miközben Sulok Zoltánt hallgattam, aki szerint a magyar muszlimok úgy érzik, hogy migránsok lettek a saját hazájukban, arra gondoltam: valahogy úgy lehetnek ezzel, mint a nagyon idős határon túli magyarok, akik soha nem költöztek egy faluval sem arrébb, csak az állampolgárságuk változott. A magyar muszlimok sem tehetnek róla, hogy migránsok lettek a saját hazájukban. Pedig ők sem költöztek sehová, és Magyarországon sem sok minden változott. A magyar muszlim közösségek hosszú ideje léteznek, ahogy hosszú ideje élnek muszlim bevándorlók Nyugat-Európában is. Az illegális bevándorlás sem most vált problémává, de nem is 2015-ben. A hirtelen Európára zúduló embertömeg számos komoly problémát felvetett, szociálisat, biztonságit, jogit. És elindult számos diskurzus – korábban is létező problémákról. De ez mit sem változtat azon, hogy az illegálisan érkező közel-keleti emberek feltartóztatására szolgáló határkerítést az Európai Unió határán akkor építették, amikor a migráns szóra még a füle botját sem mozgatta itthon senki: 2013-ban, a bolgár–török határon. A Nyugat-Európában élő muszlim bevándorlók többsége pedig a menekültválság előtt érkezett, a muszlimok egy jelentős része oda született. Ami a terrortámadásokat illeti, abból a közelmúltban példátlanul sok volt, de ez sem új, már régóta probléma. A magyar állami tévé pont egy éve tett közzé egy alapos felsorolást korábbi merényletekről. A teljesség igénye nélkül: 2004-ben Spanyolországban Európa történetének egyik legsúlyosabb merényletsorozatában az al-Kaida iszlamista terrorszervezet 192 embert ölt meg. 2012-ben Franciaországban egy algériai származású férfi, az al-Kaida tagja a francia hadsereg három katonáját, majd három gyermeket és egy rabbit lőtt le. Szintén 2012-ben Bulgáriában a burgaszi repülőtéren öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy izraeli turistákat szállító buszon, a robbantásban öt izraeli és a bolgár buszvezető vesztette életét.

Brüsszel belvárosában négy ember halt meg, amikor a zsidó múzeum előtt egy férfi tüzet nyitott a járókelőkre. A francia tettes korábban Szíriában egy iszlamista szervezetben harcolt. Ez 2014 májusában történt. És Magyarországon ekkor még mindig nem érezték úgy a polgárok, hogy keresztes háború zajlik, amelyben nekünk jut Európa védelmezésének feladata. A radikalizálódás, a terrorizmus, az illegális határátlépés bizony korábban is létezett. Csak éppen a magyar társadalom nem félt tőle. Akkoriban éppen a rezsi ellen harcoltunk, ami innen nézve valóságos szellemi és politikai Kánaánnak tűnik. De ha megvoltunk rettegés nélkül, meg anélkül, hogy a kereszténység védelmére hadrendbe álljunk, akkor talán most is lehetne takarékosabban bánni a keresztes háborúval.

A magyar muszlimokat nem tudjuk igazán mivel biztatni, egyszerűen most ők kerültek a napi politikai úthenger útjába. Nincsenek vele egyedül, sokan kiszorulnak a nemzetből mostanában. Aki önmérsékletről beszél, az migránssimogató, aki kritikát fogalmaz meg, az hazaáruló, Soros-bérenc. Aki muszlim, az terrorista, de legalábbis kulturálatlan. Aki ellenzéki, az le akarja bontani a kerítést. A gazdasági migráns és a menekült egyre megy. Rég nem vesződik senki a részletekkel, a dolgok szétválasztásával vagy azzal, ki mit gondol valójában. Ezzel leginkább az a baj, hogy egy csomóan komolyan veszik, hogy vannak a Fidesz-szavazók, meg vannak a hazaárulók. Utóbbi a nemzetnek több mint a fele, de nem baj. Leírják őket is járulékos veszteségként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.