Vizes vb: Megkezdődött a veterán-világbajnokság

A vízilabdatornával, valamint a műugrók és a szinkronúszók küzdelmeivel indult az esemény.

MTI
2017. 08. 07. 20:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borsa Miklós, a szervezőbizottság szóvivője az MTI-nek elmondta, a kéthetes eseményre 7000 úszó, 500 szinkronúszó, 300 műugró és 120 vízilabdacsapat érkezett Magyarországra.

A nyílt vízi úszók küzdelmeire csütörtökön, pénteken és szombaton kerül sor Balatonfüreden, az úszók versenyeit – ahol az alsó korhatár huszonöt év – a jövő héten rendezik a Duna Arénában.

A magyar szurkolók leginkább a Millennium csapatnéven induló pólóválogatottra kíváncsiak. Vízbe ugrik a Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal közösen játékosként háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán. Szintén ott van a keretben a két olimpiai aranyat nyerő Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a Sydney-ben aranyérmes Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt. Mint azt Borsa Miklós megjegyezte, a sztárcsapat első két találkozójára már minden regisztrációs jegy elkelt, így közel hatezren buzdítják majd a korábbi kedvenceket.

A mester-világbajnokság hivatalos megnyitóját 20.30-tól tartják, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban sorra kerülő eseményen fellép az ExperiDance, illetve a 100 Tagú Cigányzenekar is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.