Kitálalt a magyar válogatott kézilabdázó, csúnyán elbánt vele a klubja

Súlyos sérülése után bizakodva várja a nyarat Szikora Melinda válogatott kézilabdakapus, aki az idény végén távozik a német SG BBM Bietigheim csapatától, és a francia élvonalbeli Chambray Touraine-ben folytatja pályafutását. Szikora az M1-nek elmondta, csúnyán elbánt vele a Bietigheim.

2024. 03. 29. 18:50
SZIKORA Melinda
Debrecen, 2023. szeptember 24. A német csapatban játszó Szikora Melinda kapus a nõi kézilabda Bajnokok Ligája 3. fordulójában játszott DVSC Schaeffler–SG BBM Bietigheim mérkõzésen a debreceni Hódos Imre rendezvénycsarnokban 2023. szeptember 24-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 44-szeres magyar válogatott kapus, Szikora Melinda csütörtökön jelentette be, hogy nyáron távozik a német SG BBM Bietigheim csapatától és a francia élvonalbeli Chambray Touraine színeiben folytatja pályafutását. Szikora Melinda az M1-nek elárulta, nem szeretett volna klubot váltani, de ha már így alakult, örül az új lehetőségnek, mert mindig is szeretett volna Franciaországban játszani.

Szikora Melinda, Bietigheim, kézilabda
Szikora Melinda a válogatottban. Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

– Nem szerettem volna váltani, de a Bietigheim az utolsó pillanatban kicsekkolt, kiállt mellőlem. Nagyon rosszul érintett, borzasztóan dühös voltam, de az élet megy tovább, úgyhogy úgy döntöttem, hogy Franciaországban vagy Dániában szeretném folytatni a pályafutásomat, így jött a Chambray lehetősége. Ők már korábban is sorban álltak értem, megint megkerestek, első számú kapusra volt szükségük, pár napon belül le is zajlott az átigazolás. Nagyon örültem, hiszen mindig is szerettem volna Franciaországban játszani – fogalmazott a 35 éves játékos.

A kapus október végén súlyos térdsérülést szenvedett, november 8-án megműtötték, jelenleg is napi rendszerességgel jár Stuttgartba rehabilitációra, ebben a szezonban már nem léphet pályára. Ami a felépülését illeti, úgy látja, egyelőre az út felénél jár, de már látja az alagút végét.

– Úgy tervezem, hogy már Franciaországban kezdem meg a felkészülést, és szeptemberben pályára lépek az első bajnokin – jelentette ki a hálóőr, akinek jelenlegi csapatát erősíti Faluvégi Dorottya és is.

A Chambray bizalmát jelzi Szikora Melinda irányába, hogy kétéves szerződést kötött vele.

Szikora Melinda kiabálva szurkol majd a tévé előtt a válogatottnak

Ami az április 11–14. közötti, Debrecenben sorra kerülő olimpiai selejtezőtornát illeti, Szikora elmondta, hogy már most nagyon izgul.

– Természetesen követni fogom a tévé előtt a meccseket, időnként kiabálva is. A lányok folyamatosan érdeklődnek az állapotomról, remek a kapcsolatom velük, és nagyon hiszek abban, hogy a kijutunk az olimpiára – tette hozzá.

Szikora korábban a Kiskunhalas, az Alba Fehérvár, a Ferencváros és a Siófok együttesét erősítette, Németországba 2021-ben igazolt. Jelenlegi együttesével 2022-ben és tavaly is bajnok, illetve kupagyőztes lett, sőt 2022-ben az Európa-ligát is megnyerték.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.