A francia és az angol válogatott együtt énekelte az angol himnuszt

A Stade de France-ban rendezett barátságos meccs előtt az angliai terrortámadások áldozataira emlékeztek.

MTI
2017. 06. 14. 5:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia labdarúgó-válogatott kedden 3-2-re legyőzte az angol csapatot a párizsi Stade de France-ban rendezett barátságos mérkőzésen.

A vendégek az első félidőben mindössze egyszer találták el a kaput, de azzal Harry Kane a kilencedik percben vezetést szerzett. A szünetben már a hazaiak álltak jobban, miután Samuel Umtiti és Djibril Sidibé is a hálóba lőtt egy-egy kipattanó labdát.

Alig telt el néhány másodperc a második felvonásból, amikor Raphaël Varane-t kiállította a játékvezető, Kane pedig büntetőből egyenlített. Az emberhátrány ellenére szinte végig a franciák támadtak, és a 78. percben Ousmane Dembélé megszerezte a győztes találatot.

Mindhárom francia gólszerző első alkalommal volt eredményes a válogatottban.

A mérkőzés előtt a két ország válogatottja közösen énekelte az angol himnuszt, ezzel emlékezve az utóbbi hetek angliai terrortámadásainak áldozataira.

Eredmények:

Franciaország–Anglia 3-2 (2-1)

Norvégia–Svédország 1-1 (1-0)

Románia–Chile 3-2 (1-2)

Kolumbia–Kamerun 4-0 (2-0)

Szingapúr–Argentína 0-6 (0-2)

Korábban:

Ausztrália–Brazília 0-4 (0-1)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.