A Partizantól érkezett a Videoton új edzője

Marko Nikolic bajnokként távozik Belgrádból, minden vágya volt Fehérvárra szerződni.

Gabay Balázs
2017. 06. 06. 14:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden aláírta szerződését a Videoton labdarúgócsapatával Marko Nikolic. A szerb edző 2019. június 30-ig irányíthatja a székesfehérváriakat – írja a klub honlapja.

Marko Nikolic 1979. július 20-án született Belgrádban, játékosként szülővárosában, az FK Rad csapatában és kölcsönben a Dorcol színeiben futballozott, de egy sérülés miatt fiatalon visszavonult, és nevelőegyesületénél utánpótlásedzőként kezdett dolgozni. Az első csapat mellé 2008-ban került fel, és még abban az évben, harmincadik születésnapja előtt vezetőedzőként is debütált a szerb élvonalban. Nikolic 2008 októberétől 2011 májusáig irányította az FK Radot, majd a következő szezonban a szerb U18-as válogatott mellett dolgozott. Ezt követően 47 mérkőzésen keresztül ismét a Rad kispadjáról irányított, majd 2013-ban a Vojvodina mestere lett – érdekesség, hogy az újvidéki együttessel többek között a Honvédot is búcsúztatta az Európa-liga selejtezőiben. Decemberben azonban újra váltott, és a belgrádi Partizan edzője lett, ahol 2014-ben az El csoportkörébe juttatta a csapatot.

Ezt követően 2016 első felében rövid ideig a szlovén Olimpija Ljubljana kispadján ült, majd 2016 augusztusában ismét a Partizan szerződtette. Májusban bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett a szerb fővárosban. A tavaly őszi Vidi–Partizan edzőmérkőzésen már ő volt a belgrádi csapat edzője, onnan emlékezhetnek esetleg rá a szurkolók.

– Régóta követem a magyar bajnokságot, hiszen a munkám miatt fontos volt, hogy képben legyek Magyarország labdarúgásával is. Úgy láttam, hogy évről évre fejlődik a liga, egyre jobb az infrastruktúra, a média és a szurkolók is követik a labdarúgást, de klubszinten hiányoznak a nemzetközi eredmények – mondta a Vidi.hu-nak Nikolic. A klub sportigazgatója, Kovács Zoltán azt nyilatkozta, nagyon könnyű volt megegyezni az új edzővel, mert látszott rajta, hogy mindenképp a Videotonhoz szeretne jönni.

Nikolic Henning Berget váltja a kispadon, akinek azért kellett távoznia, mert a Videoton csak második lett a bajnokságban, ráadásul a későbbi bajnok Honvéd az utolsó fordulóban verte a fehérváriakat, és így csúsztak le az aranyról.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.