A Premier League vezetői kényes témát feszegetnek

A szurkolók a késői meccskezdés ellen tiltakoznak. A testület felborítaná az eddig megszokott rendet.

MTI
2017. 06. 14. 9:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Labdarúgó Szurkolók Szövetsége (FSF) Angliában arra figyelmeztette a Premier League vezetőit, hogy a bajnokságban üresek lehetnek a lelátók azokon a hétvégi mérkőzéseken, amelyek későn, a tervek szerint 19.45 órakor kezdődnek.

„Egyre több az olyan mérkőzés, amely megnehezíti a szurkolók életét, különösen azokét, akiknek sokat kell utazniuk” – áll az FSF által megfogalmazott közleményben. A szervezet véleménye szerint nagyon sok idő telt el, amíg a mostani lelátói légkör – amely a műsorszolgáltatók számára is értéket képvisel – a szurkolók aktív közreműködésével kialakult a Premier League-ben.

„Hogyan néznének ki az üres lelátók?” – tette fel a kérdést az FSF, amely szerint a Premier League a műsorszolgáltatókkal közösen mintha „szándékosan” arra törekedne, hogy a drukkerek számára egyre nehezebb legyen bajnoki találkozókra járni Angliában.

A Premier League hétvégi mérkőzéseit a hagyományoknak megfelelően délután, illetve kora este rendezték meg. A 2016/17-es szezonban szombaton – helyi idő szerint – 17.30-kor, vasárnap 16.30-kor volt a legkésőbbi kezdés.

Az új műsorszolgáltatással kapcsolatos végleges döntést a Premier League vezető testülete 2018 februárjában hozza meg. A The Times információja szerint az angol liga vezetői azt is tervezik, hogy a jelenleg élőben közvetített 168 bajnoki mérkőzés számát a 2019/20-as idényre 190-re emelik fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.