Andorra előtt: „ez a sorozat már elment”

Wukovics László szerint már a 2020-as Eb-ről szól, hogy hemzsegnek a fiatalok a Storck-csapatban.

2017. 06. 09. 6:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti első mérkőzésen, tavaly  4-0-ra nyert Andorra ellen a magyar labdarúgó-válogatott, azóta viszont három találkozón is vereséget szenvedett, és gólt sem rúgott – Svájc, Portugália és Oroszország ellen. A volt válogatott labdarúgó Wukovics László bár nem ért egyet azokkal a hangokkal, melyek szerint szedett-vedett volt a csapat a hétfői, oroszok ellen simán, 3-0-ra elveszített meccs alkalmával, helyteleníti, hogy ennyi, négy-öt fiatal egyszerre volt a pályán, s hiába volt ott Dzsudzsák Balázs, igazi vezér nélkül szerepelt az együttes.

A péntek esti, Andorra elleni „visszavágón” szerinte viszont – az ellenfél ereje miatt is – ütőképesebb, az oroszok ellen látotthoz képest akár hat-hét helyen is megváltoztatott csapatunk lesz, nem kérdés, hogy nyerünk, noha nehezebb lesz a dolgunk, ha sokáig nem lövünk gólt. A Digi Sport tévének nyilatkozó volt labdarúgó úgy véli, nem volt jó gyakorlás Andorra ellen az orosz mérkőzés, mert mind az ellenfél, mind a mi csapatunk teljesen más a két összecsapáson.

Wukovics leszögezte, hogy a vb-sorozat számunkra már elment, Bernd Storck szövetségi kapitány már egyértelműen a 2020-as Eb selejtezőit tartja szem előtt a csapat összeállításánál, akkor is, ha a magyar szurkoló jogosan várja el, hogy az aktuálisan legjobb labdarúgók húzzák magukra a címeres mezt. Ugyanakkor ha csak egy fiatal beépül a jelenlegi, Eb-nyolcaddöntőt megjárt csapatba, minden próbálkozás megérte.

Visszatérve az Andorra elleni találkozóra, szerinte nem kérdés, hogy nyerünk, ahhoz, hogy ez nem így lesz, senki nem adhatja a nevét itthon, de a gólszerzés nem csak a támadókon múlik – ahogy a védekezés sem csak a védőkön. A csapatból akkor is nagyon hiányolja a horvát gólkirály Futács Márkót és az amerikai pontvadászatban legjobb góllövő Nikolics Nemanját, hogy tudja, egynél több csatár Storck szerkezetében nem fér el a csapatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.