Andorra válogatottsági rekordere elárulta, mi volt a sikerük titka

„Péntek este megmutattuk a világnak, hogy meg tudjuk csinálni, hogy semmi sem lehetetlen.”

Havasi Zsolt
2017. 06. 13. 14:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annak, hogy a magyar labdarúgó-válogatott történelmi vereséget szenvedett Andorrában, van egy másik oldala. Nevezetesen, hogy a pireneusi miniállam történelmi győzelmet aratott. A DIGI Sport – Sport 24 híradója megszólaltatta a Ildefons Lima Solát, aki épp az 1-0-s mérkőzésen állította be a válogatottsági rekordot.

A játékos, aki 106. alkalommal viselte országa címeres mezét arról beszélt, hogy ugyan sokan őrültnek nevezik őket, hogy a nagycsapatok elleni is győzni akarnak, de

péntek este megmutattuk a világnak, hogy meg tudjuk csinálni, hogy semmi sem lehetetlen.

Mint mondta, nagyon boldog, egész Andorra nagyon boldog. Hozzátette, ez egy nagy meccs, egy gyönyörű este volt. Egész életükben emlékezni fognak erre a győzelemre.

Arra, hogy mi volt a titkuk, csak annyit mondott

Úgy harcoltunk minden labdáért, mintha az az utolsó lenne a meccsen. Hatalmas szívvel küzdöttünk, ez segített minket hozzá a csodához. A titok a szívünkben rejlett.

Érdekes a magyar oldalt is megemlíteni. Főképp, mert Tóth Bence épp ezen a találkozón debütált. A Veol.hu-nak visszaemlékezve az eseményekre elmondta, a meccs előtt Bernd Storck kapitány jelezte neki, hogy valószínűleg kezdő lesz. 

„Nem számítottam rá, úgyhogy izgultam kicsit, hiszen eddig csak a televízióban láttam a csapatot, de mindenki nagyon segítőkész volt, könnyen befogadtak.”

A lefújás utáni hangulatról elárulta, hogy hét-nyolc percen keresztül mindenki lefelé nézett, fogta a fejét, meg sem szólalt. A kapitány is kereste a szavakat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.