Bernd Storck: A semmiből kaptuk a gólokat az oroszok ellen

A kapitány bosszankodik a hibákon, de azt mondja, nem hibáztat senkit a 0-3 után.

Arday Attila
2017. 06. 06. 6:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya némileg ellentmondásos nyilatkozatot tett a magyar–orosz felkészülési meccs után, amelyet hétfőn este 3-0-ra megnyertek az oroszok a Groupama Arénában. A kapitány hol a hibákat emelte ki, hol arról beszélt, hogy nem szabad hibáztatni a mieinket.

Tegyük hozzá, mindez természetes közvetlenül a csata után, amikor egy edző még a meccs lázában ég. 

„Sok fiatal játékossal, köztük újoncokkal léptünk pályára, ebben pedig sajnos benne volt, hogy figyelmetlenségekből kapjuk a gólokat – mondta Storck a meccs utáni sajtótájékoztatón. – Ezt a csapatot nem lehet összehasonlítani azzal, amely Portugália vagy Svájc ellen lépett pályára. Ez távlati együttes volt, ki akartuk próbálni a fiatalokat, illetve kompromisszumokat is kötöttünk: az európai kupákban induló magyar csapatok játékosai közül ezúttal nem mindenkit hívtam be, ezzel is visszaadva valamit az összetartások miatt elvett időből. Összességében így is erős csapattal álltunk ki, de a figyelmetlenségekért megfizettük a tanulópénzt.

Természetesen minden elvesztett mérkőzés fájdalmas, de a mai vereség különösen bosszantó.

Leginkább figyelmetlenségekből és gyakorlatilag a semmiből kaptuk a gólokat, miközben próbáltunk támadni, uralni a játékot. Az, hogy a félidőre 0-2 lett az állás, nagyon bosszantó volt. Ebből mindenképp tanulnunk kell. Avégén túl nyitottá váltunk, és még egy gólt kaptunk.”

Amikor Storck pozitívabb hangot ütött meg, így beszélt a válogatott teljesítményéről: „Az oroszok a BL-ben és az El-ben edződnek, nem hibáztathatjuk a mieinket, hogy most nem sikerült ellenük. A fiatal játékosaink kipróbálhatták magukat, kis tapasztalatot szerezhettek. Ellenfelünk nagyon erős volt. Emeljük ki a másodosztályból érkező Márkvárt Dávidot, aki nagyon jól szerepelt.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.