Bernd Storck: Bizonyítani fogunk

Egy megkönnyebbült szövetségi kapitány válaszolt röviden a sportnapilap faggatózására csütörtök este.

2017. 06. 16. 7:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszólalt a szövetségi kapitányi és a labdarúgó-szövetségi sportigazgatói posztjától az andorrai válogatottvereség után sem búcsúzó Bernd Storck, aki az MLSZ-elnökség számára kedvező döntése után a Nemzeti Sportnak beszélt először, mit érez.

– Az után a nagyon negatív helyzet után, amelyet a múlt heti vereségünk előidézett, most kimondottan pozitív érzésekkel vágok neki a folytatásnak – adott egyből hangot bizakodásának a kapitány, akinek nagyon jólesett az elnök és az elnökség megerősítése, érzi magában az erőt a bizonyításra a következő két hazai mérkőzésen, augusztus 31-én Lettország, szeptember 3-án pedig az Európa-bajnok Portugália ellen.

Mint rámutatott, a magyar válogatott képes jól és sikeresen futballozni, dolgoznak tovább, és össze fogják szedni magukat.

Ismert, a magyar labdarúgó-válogatott 2016. november 13. óta nem rúgott gólt, és sorrendben Svédország, Portugália, Oroszország és Andorra is legyőzte, ezért vonták kérdőre Bernd Storckot az MLSZ rendkívüli elnökségi ülésén csütörtök este az OTP Nádor utcai székházában, Csányi Sándor MLSZ-elnök első számú munkahelyén. 

Storckot 2015 márciusában nevezték ki előbb sportigazgatónak, majd még abban az évben, július 20-án megbízták a szövetségi kapitányi teendők ellátásával is. Irányításával a nemzeti együttes kijutott a tavaly nyári Európa-bajnokságra, ahol a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.