Bundesliga: Lewandowskit választották a szezon legjobbjának

Az edzők közt a Szalait is foglalkoztató Hoffenheim trénere volt a befutó.

MTI
2017. 06. 06. 8:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kicker című szaklap körkérdésére 248 első osztályú futballista válaszolt, és közülük minden negyedik voksolt a lengyel támadóra. A szavazás második helyét az RB Leipzig középpályása, Naby Keita 15,7 százalékkal, a harmadikat pedig a Borussia Dortmund gólkirály játékosa, Pierre-Emerick Aubameyang 10,5 százalékkal szerezte meg. A téli szünetben még utóbbi labdarúgóra voksoltak a legtöbben.

A legjobb kapusnak a bajnok Bayern játékosát, Manuel Neuert választották 32,7 százalékkal a kölni Timo Horn és a Hertha BSC hálóőre, Rune Jarstein előtt.

A szezon legjobb edzője nagy fölénnyel, a szavazatok 44,8 százalékát begyűjtve a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim trénere, Julian Nagelsmann lett. Ebben a versenyben másodikként Gulácsi Péterék edzője, Ralph Hasenhüttl (RB Leipzig), harmadikként pedig Christian Streich (Freiburg) zárt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.