Cristiano Ronaldo: Az én lelkiismeretem mindig tiszta

A Real Madrid portugál focistája nem aggódik az ellene indított adócsalási per kapcsán.

MN
2017. 06. 14. 17:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az én lelkiismeretem mindig tiszta” – idézte az MTI a négyszeres aranylabdás támadót, aki bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyert a királyi gárdával, jelenleg pedig a szombaton rajtoló konföderációs kupára készül az Eb-győztes nemzeti csapattal.

Az állami hírügynökség emlékeztetett a spanyol ügyészség keddi közleményére, miszerint Cristiano Ronaldo 2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába, ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét.

Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találná a bíróság, legalább tizenöt hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie.

Klubja kiállt Ronaldo mellett, azt hangsúlyozva, hogy a harminckét éves játékos „teljesen bizonyítani fogja ártatlanságát”.

„A Real Madrid teljes bizalmát fejezi ki játékosa iránt, aki a törvények szerint eleget tett illetékfizetési kötelezettségeinek” – áll a fővárosi klub közleményében. Hozzáfűzték: bíznak az igazságszolgáltatás gyors munkájában.

Egy hónapja a szintén adócsalási botrányba keveredett Lionel Messi fellebbezését elutasította a spanyol legfelső bíróság: a Barcelona sztárjára huszonegy hónapos börtönbüntetést róttak ki, egyúttal 2 millió eurós bírság befizetésére is kötelezték. Büntetlen előélete miatt, s mivel a büntetés két évnél kevesebb, vélhetően nem kell börtönbe vonulnia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.