Cristiano Ronaldóék még tizenegyesből sem tudtak betalálni, ki is estek

Elsőként Chile labdarúgó-válogatottja jutott az oroszországi Konföderációs Kupa vasárnapi döntőjébe.

MTI
2017. 06. 28. 21:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy lendülettel kezdett a portugál válogatott, azonban Dél-Amerika legjobbja kihúzta az első negyedórát, majd fokozatosan átvette a játék irányítását.

A fordulás után sokat veszített tempójából az összecsapás, amely így hosszabbításba torkollott. A ráadásban Sanchez fejese csak néhány centivel kerülte el a portugál kaput, ezt leszámítva viszont az Európa-bajnok futballozott fölényben. Érdekesség, hogy a 113. percben Silva rendkívül gyanús körülmények között esett el a portugál 16-oson belül, a játékvezető azonban nem kérte a videobíró segítségét, hanem azonnal kirúgást mutatott.

A 119. percben elképesztő szerencséjük volt a portugáloknak, előbb Vidal lövése jött le az oldalsó kapufáról, a kipattanót pedig Rodriguez a felső lécre kanalazta.

A büntetőpárbajban Bravo, a chileiek kapusa sorrendben Quaresma, Moutinho, majd Nani 11-esét is hárította, ezzel pedig továbbjuttatta csapatát.

A tizenegyespárbaj

Elődöntő
Chile–Portugália 0-0 – büntetőkkel: 3-0
Kazany, 40 855 néző, v.: Faghani (iráni)
Sárga lap: Jara (23.), Hernandez (51.), illetve W. Carvalho (31.), An. Silva (43.), Fonte (96.), Bruno Alves (111.), Cedric (114.)

Chile: Bravo – Isla (Fuenzalida, 121.), Medel, Jara, Beausejour – Aranguiz, Diaz, Hernandez (F. Silva, 112.) – Vidal – Vargas (Rodriguez, 86.) Sanchez

Portugália: Rui Patricio – Cedric, Fonte, Bruno Alves, Eliseu – B. Silva (Quaresma, 83.), W. Carvalho, Ad. Silva (Moutinho, 102.), Andre Gomes (Martins, 116.) – Ronaldo, An. Silva (Nani, 76.)

Csütörtökön játsszák:
Németország–Mexikó, Szocsi 20.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.