Dárdai az andorrai meccsen nem ismerte az összes magyart a pályán

A végéhez közeledve már csak fél szemmel követte az eseményeket.

Arday Attila
2017. 06. 15. 6:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 2-án kezdi a felkészülést az új szezonra a Hertha, addig lehet nyaralni, de nem a semmittevésé ez az időszak. Egyebek között erről is beszélt  Dárdai Pál edző a Balatonnál a Nemzeti Sportnak.

„Ha selejtezőt kellett volna vívnunk az Európa-ligában, akkor sem kezdtünk volna hamarabb. Mentálisan és fizikailag is kifacsartam a játékosokat, szükségük van a pihenésre. Járt nekik ez az öt hét. Megjegyzem, nem fenékvakarással múlatják az idejüket, tizennégy nap elteltével már mozogniuk kellett. Mivel különböző szerkezetek segítségével ellenőrizhető, hogy eleget tesznek-e az előírtaknak, állítom, a

fitneszedzőnk éjt nappallá téve a számítógép előtt ül, és azt figyeli, ki milyen eredményeket ér el.”

Visszaemlékezett rá, játékosként hogyan élte és oldotta meg ezt az időszakot, összekötve a kellemetlent a hasznossal: 

„Huub Stevens is előírta, hogy futnunk kell a nyári szünetben. Éppen itthon voltam, de a kánikulára tekintettel inkább felkeltem fél hatkor, hogy még viszonylag kellemes időben letudjam a napi penzumot. A szakember persze látta, mit mutat az óra, ám nem akarta elhinni, arra gondolt, hogy átállítottam Utóbb persze megbizonyosodott afelől, hogy nem csaptam be. Én meg már rég a strandon voltam, amikor a többiek még javában izzadtak.”

Bár a Balaton német megszállása már régen véget ért, nem egy családról kiderült, hogy német, amikor Dárdaival közös fotót akart készíteni a magyar tengernél. A berlini tréner állt is elébe. „Aki napszemüvegben és szőrösen is megismer, annak jár a fénykép” – jegyezte meg.

Elmesélte, miért az ő esete is a Balaton: „Sok helyen jártam a világban, a tengerben csípett már meg medúza, másutt megesett, hogy a homok a körmöm alá ment, aminek következtében begyulladt a lábujjam, de itt, a Balatonon még soha semmi gondom sem volt. Bakalár László barátom remek házigazda, ingyen koszt van, a víz tiszta – mi kell még?”

Miközben a kikapcsolódásról beszélt, természetesen szóba jött a labdarúgás: „Jó emberek vesznek körül, jó az idő, jó a lángos, finomak a magyar borok, a Balaton pedig szebb, mint valaha.

Teljes a nyugalom, lám, egy hét alatt eljutottam odáig, hogy elmúlt a feszültség okozta gyomorgörcsöm.

A lényeg, hogy nem foglalkozom futballal, a válogatott andorrai meccsét sem szakszemmel, csak szurkolóként néztem.”

Az országos megdöbbenésre végül 1-0-ra elbukott vb-selejtező kapcsán így fogalmazott a volt szövetségi kapitány: „Amikor elkezdődött a mérkőzés, kénytelen voltam rádöbbenni, hogy nem ismerem az összes játékost. Egy ideig azt figyeltem, hogy ki az, aki megüti a nemzetközi szintet, a végéhez közeledve viszont már csak fél szemmel követtem az eseményeket Csalódott voltam, hogy kikaptunk. Akárhogy is nézzük, Andorrából el kellett volna hozni a három pontot. Egyebek mellett azért, hogy a csapat nyugodtan folytathassa szereplését a selejtezősorozatban. A továbbjutást senki sem várta el, de illett volna nyerni, na!”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.