Doppingvádak Roberto Carlos ellen

A német ARD csatorna úgy tudja, a bizonyítékokat már régen átadták a Sao Pauló-i ügyészségnek.

Gabay Balázs
2017. 06. 12. 8:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos váddal illette egyik műsorában a német ARD televízió Roberto Carlost, a brazilok egykori világbajnok hátvédjét. A brazil doppingellenes ügynökség dokumentumára hivatkozva a csatorna azt állítja, hogy a futballista doppingolt, sőt még az orvost is megnevezik, akihez bejárt a tiltott teljesítményfokozókért. Az erről szóló iratokat az ARD állítása szerint a brazil szervezet eljuttatta 2015-ben a Sao Pauló-i ügyészségre. A labdarúgó felháborodott a vádakon, mindent tagad és jogi úton kíván elégtételt venni.

„Határozottan elutasítom az ARD felelőtlen állításait, soha nem használtam tiltólistás szert, és soha nem adtam pozitív mintát doppingellenőrzésen. A riport megjelöli az orvost, akivel szerintük találkoztam, de én soha életemben nem láttam ezt az embert. Azt írják, 2002 júliusában jártam nála. Nos, ekkor valóban hazalátogattam Brazíliába a vb-cím hivatalos megünneplésére. De ezután rögvest mentem is vissza Madridba, így nem tehettem kitérőt Piracicabában ennél a doktornál. Ráadásul a német csatorna semmilyen konkrét bizonyítékot nem mutatott be ellenem”

– védekezik a korábbi világklasszis játékos.

Roberto Carlost eddig nem érte ehhez hasonló vád, sokkal inkább teljesítményével, hatalmas teljesítőképességével emelkedett társai fölé. A Real Madriddal háromszor lett spanyol bajnok, ugyanennyiszer nyert Bajnokok Ligáját, a brazil válogatottal pedig 2002-ben vb-címet ünnepelhetett. A döntőben Németországot verték.

Carlos visszavonulását követően török és indiai csapatoknál edzősködött. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.