Együtt tartaná a csapatot a Honvéd új edzője

Nemzetközi szereplésig vezetné a címvédőt Erik van der Meer. Sok új játékos nem várható Kispesten.

Radványi Benedek
2017. 06. 14. 12:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A következő évben is ugyanazt a célt szeretnénk elérni, mint idén, vagyis azt, hogy nemzetközi szereplést érő helyen végezzünk” – mondta a holland Erik van der Meer szerdai bemutatkozó sajtótájékoztatóján a Bozsik Stadionban. Arról is beszélt, hogy a Honvédot mindenki ismeri Puskás miatt.

Az olasz Marco Rossi helyére kinevezett edző elmondta, hogy nem akar nagy változásokat hozni, minél gyorsabb labdaszerzésre és játékra törekszik.

Elhangzott, hogy mivel bajnokcsapatról van szó, nagyon nem kell cserélni a játékosokat a keretben. Lapunk ennek kapcsán érdeklődött, hogy a Bajnokok Ligája-szereplés miatt sem érdemes-e erősíteni. A csapatot hétfő óta irányító Van der Meer így válaszolt: „Mindent megteszünk, amit lehet, de még nem látom pontosan, mire képesek a játékosok. Jövő héten már többet fogok tudni, most csak azt mondhatom, elégedett leszek, ha ezt a csapatot együtt tudjuk tartani.”

A klub tulajdonosa, George F. Hemingway elárulta, egyelőre csak olyan játékos távozott, aki kölcsönben volt náluk, a szezon befejezése óta leigazolták az Újvidékről induló hátvédet, Deák Istvánt, s egy-két játékos érkezhet még. Nyolc-tíz akadémista is kezd velük, őket is megpróbálják beépíteni a csapatba. Hemingway azt mondta: „Továbbra sem akarunk háromnál több külföldi játékossal játszani.”

Hemingway a felkészülésről elárulta, a csapat nyáron nem megy edzőtáborba, azaz a Bozsik Stadionban készül, illetve négy edzőmeccset játszik, az első kettőt NB I-es gárda ellen, majd két külföldi együttessel találkozik.

„Ez egy lehetőség, hogy alkossunk valami szépet a Honvédnak és Magyarországnak. Ha hozok egy, két, vagy három játékost, azt viszont nem a BL-szereplés miatt teszem, hanem mert néhány hazai riválisunk jelentős erősítést hajt végre” – mondta a BL-indulásról Hemingway. Hozzátette, a klub 14. bajnoki címe jelentős bevétellel is járt, ugyanis az aranyéremért bruttó 200 millió forint jutalmat fizet az MLSZ, míg az európai szövetség 260 ezer eurót utal a BL-részvételért. A klubtulajdonos arról is beszélt, hogy a BL-selejtező második fordulójában nem kiemeltként biztosan nehéz rivális vár a kispesti együttesre, de siker esetén a harmadik kör akár könnyebb lehetne. A BL-selejtező sorsolását jövő hétfőn tartják Nyonban.

Hemingway az esemény végén közölte, decemberig játszanak a Bozsik Stadionban, utána az MTK stadionjába költöznek, mert 2018-ban elkezdődik az új létesítmény építése. Megjegyezte, a klub edzőközpontját jövő év elején adják át.

 

Erik van der Meer dolgozott egyebek mellett Malajziában, Ukrajnában és Katarban. Legutóbbi állomáshelye a dohai Qatar SC volt. Negyvenkilenc éves, három gyermek édesapja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.