Eldőlt: Csányi csütörtökön ül le Storckkal

A szövetség elnöksége hallani akarja az andorrai vereség magyarázatát.

Gabay Balázs
2017. 06. 13. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk úgy értesült, hogy eldőlt, mikor hallgatja meg Bernd Storckot a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége. Csütörtököt jelölte ki a testület. Hétfőn Sipos Jenő MLSZ-szóvivő is erre a napra tippelt, de még nem tudott biztos infóval szolgálni.

A válogatott szövetségi kapitányának asztalhoz ültetése nem volt feltétlenül betervezve, de előfordult már, hogy a tavaszi-nyári selejtezők lezárásaként beszélgetett egyet a focivezetés az aktuális trénerrel. Benne van a levegőben, hogy az edző veszi a kalapját, ugyanis a magyar csapat múlt pénteken 1-0-s vereséget szenvedett az amatőr futballistákkal felálló Andorra ellen idegenben. A lefújást követően a játékosok és a kapitány is azt nyilatkozta, hogy megbocsáthatatlan az eredmény, a kiutazó szurkolók némelyike legszívesebben a pályán vett volna elégtételt a játékosokon. Végül csak a mezeiket vetették le velük a drukkerek. A nemzeti csapat egyébként története során nem futott olyan rossz sorozatot, mint az utóbbi hónapokban: négy meccsen – svédek, portugálok, oroszok, andorraiak ellen – kapott ki a csapat egymás után, kilenc gólt kapott, és egyet sem rúgott. 

Bernd Storck szerződése jövő nyárig szól, de egyszerre tölti be a szövetségi kapitányi és az MLSZ sportigazgatói tisztségét is, ami nem jelenti azt, hogy ha az egyikről lemond, a másik megbízatás is automatikusan megszűnik.

Több portál is arról cikkezett hétfőn, hogy a szövetség László Csabával, a korábbi litván és ugandai szövetségi kapitánnyal pótolná a németet. Az erdélyi mester a Dunaszerdahely kispadjáról távozott a napokban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.