Hivatalos: Marco Rossi váltja László Csabát Dunaszerdahelyen

A Honvéddal magyar bajnok, 52 éves olasz edző két plusz egy éves szerződést írt alá.

2017. 06. 09. 6:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök este Dunaszerdahelyre érkezett a 2016–17-es magyar labdarúgó-bajnokságot megnyerő Honvéd távozó vezetőedzője, Marco Rossi. Az utazás célja, hogy – mint a Dac.Paraméter.sk portál írja – szerződjön a DAC irányítására.

Mint a Rossit üdvözlő cikk megjegyzi, ő egyike azon négy olasz edzőnek, aki bajnoki címre vitte csapatát Európában – Conte a Chelsea-t Angliában, Ancelotti a Bayern Münchent Németországban, Carrera a Szpartak Moszkvát Oroszországban vitte a csúcsra. Az 52 esztendős edző nemrég az olasz sajtóban kottyantotta el, hogy vonzó ajánlatot kapott Szlovákiából, és valószínűleg ott folytatja pályafutását.

Marco Rossi – az olasz sajtó tudomása szerint – két plusz egy évre szóló szerződést kötött új csapatával. A Honvédnál egy év megszakítással négy évet töltött. A DAC-nál elődje az a László Csaba volt, aki igen népszerű lett a szurkolók körében, és a hetedik helyre vezette a csapatot, a bajnokságban pedig veretlenek maradtak hazai pályán. Az ő sorsáról még semmit sem tudni. A szlovák bajnokság július 22-én indul, a felkészülés két hét múlva.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.