Irán már ott van a 2018-as foci vb-n

Üzbegisztán legyőzése hozta el az ötödik vb-szereplésüket.

MTI
2017. 06. 12. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Irán 2-0-ra legyőzte Üzbegisztánt hétfőn az ázsiai selejtezősorozat nyolcadik fordulójában, ezzel harmadik résztvevőként kijutott a jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokságra.

Sikerével az iráni együttes 20 pontos, előnye két körrel a zárás előtt nyolc pont a most legyőzött, harmadik helyezett üzbégekkel szemben. A csoportból az első két helyezett jut ki biztosan a vb-re.

Irán – amely eddig négyszer, 1978-ban, 1998-ban, 2006-ban és 2014-ben szerepelt vb-n – a jövő évi seregszemle harmadik résztvevője: a házigazda Oroszországon kívül korábban Brazília biztosította helyét a 2018. június 18. és július 15. között sorra kerülő tornán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.