Két évre írt alá az MTK Budapest új vezetőedzője

A kihívás és a célok is óriásiak, amelyekért érdemes dolgozni – mondta Feczkó Tamás.

MTI
2017. 06. 09. 10:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban tartott pénteki sajtótájékoztatón Polyák Balázs, az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. sportszakmai vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott, hogy a trénert az emberi kvalitásai és szakmai múltja egyaránt predesztinálja arra, hogy részt vehessen az MTK jövőjének felépítésében. Hozzátette: elsősorban továbbra is a saját utánpótlásukra és értékeikre szeretnének építeni, ennek ellenére nem zárják ki, hogy más kluboktól is igazolnak játékosokat.

„Nagy megtisztelés, hogy az MTK rám gondolt. A kihívás és a célok is óriásiak, amelyekért érdemes dolgozni. Nagyon jó esélyeket látok a visszajutásra, ha nem így volna, nem lennék itt. Minden feltétel adva van a sikerhez, a játékoskeret is megfelelő” – nyilatkozta Feczkó Tamás. Az edző aki egyelőre nem tudja, pontosan mikor kezdi új csapatával a felkészülést, mivel csak csütörtökön állapodtak meg a klubvezetőkkel.

Feczkó az elmúlt két és fél évben a Balmazújváros együttesét irányította, amely az érkezésekor, 2015 márciusában az NB II utolsó helyén állt, és előbb bennmaradt a másodosztályban, majd múlt vasárnap kiharcolta a feljutást az NB I-be.

A hajdúsági klub elnöke, Tiba István csütörtökön azt nyilatkozta, emberileg csalódott a távozó Feczkó Tamásban. A tréner a pénteki sajtótájékoztatón ugyanakkor méltatta Tibát.

„Közösen óriási dolgokat értünk el, szerintem a bennmaradás nagyobb bravúr volt, mint a mostani feljutás. Minden edző kollégának olyan klubelnököt kívánok, mint Tiba István. Nem volt olyan kérésem, amit ne teljesített volna, ezért is tudtunk ilyen sikeresek lenni” – szögezte le.

Feczkó elárulta, a tavasz során több klub is megkereste – az MTK például két héttel ezelőtt –, de az NB II utolsó mérkőzése előtt senkivel nem tárgyalt. Hozzátette, hogy nagyon nehéz döntést hozott, amikor elhagyta Balmazújvárost: „Azt a csapatot én raktam össze, fantasztikus játékosok, szenzációs emberek ülnek abban az öltözőben, akik tűzbe mentek értem.”

A következő NB II-es idény kapcsán kifejtette, hogy szerinte hét-nyolc csapat – a Kisvárda, a Zalaegerszeg, a Békéscsaba, a Nyíregyháza, a Gyirmót, az ETO FC Győr, az MTK és egy meglepetéscsapat – küzd majd a feljutást jelentő első és második helyért.

Polyák Balázs közölte, hogy az MTK-t az élvonal tavaszi idényében irányító Tamási Zsolt visszatér az agárdi Sándor Károly Akadémia igazgatói posztjára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.