Már évi 250 milliót is kereshetnének a focisták és az edzők hazánkban

Gulyás Gergelyék javaslatára megduplázzák a lehetséges ekhós bérüket.

MN
2017. 06. 13. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még pénteken, épp a magyar futballválogatott Andorra elleni veresége előtt tett be egy módosítást a parlament törvényalkotási bizottsága a kormány legújabb adócsomagjába – szúrta ki az Index.

A fideszes Gulyás Gergely vezette bizottság azt szúrta be az elfogadásra váró új törvények közé, hogy a nálunk foglalkoztatott sportolók az eddigi 125 millió helyett évi 250 millió forintos jövedelemig használhassák ki az ekhót, ami egy fajsúlyos adókedvezmény. Az ekho összesen 15 százalékos elvonást jelent az artistáknak, grafikusoknak, íróknak, újságíróknak, hangmérnököknek, filmeseknek, valamint az edzőknek és sportolóknak is.

Most csak a sportolók és az edzők számára megduplázták a keretet. Így nagyjából havi 21 millió forintot kereshet majd nálunk ekhóval legálisan is egy sportoló, ami havi 67 ezer eurónak felel meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.